La invitația Teatrului Godot, Analia Selis împreună cu școala de tango Caminarte deschid seria „???????????????????? ???????????????????????? @???????????????????????????????????? ????????????????????????” și vă așteaptă să vă bucurați de o seară autentică de tango într-un palat eclectic, în mijlocul Bucureștiului.

 

Cu o puternică prezență argentiniană formată din binecunoscuții Analia Selis (voce) și Mariano Castro (pian) alaturi de renumitul violonist Rafael Butaru si contrabasista Florentina Ciornei, obiectivul acestui concert este sa il prezinte pe marele compositor ASTOR PIAZZOLLA în cel mai autentic mod, oferind publicului o latură necunoscută a lui Piazzolla în România. Multe dintre cele mai cunoscute piese vocal-instrumentale sunt susținute de marii poeți J. L. Borges și Horacio Ferrer.

 

La finalul concertului, invităm publicul să își învingă temerile și să ia parte la o degustare de tango sub îndrumarea profesorului Dragoș Samoil, fondator al școlii de tango argentinian Tango Pasion din București. Dragoș a pregatit pentru dumneavostră câteva mișcări simple, menite să vă introducă în starea pe care pasionații de tango o trăiesc atunci când se îmbrățișează pe ringul de dans.

 

Începand cu orele 20:30, invităm toti dansatorii de tango argentinian din România la o milonga speciala, Milonga Magia Blanca! Vă provocăm să intrați in jocul sublimului pe care iarna il are atunci când îmbracă totul in jurul nostru în straie albe și argintii, si să vă lăsați imaginația să vă creeze ținute în aceste culori elegante! Subliniem faptul că dress codul alb/argintiu nu este obligatoriu; este o recomandare și o invitație la joc.

 

Analia Selis – Născută in Tucumán, Argentina, s-a stabilit în România in 2003. Între 2005 și 2014 a reputat multe succese în cariera sa de cântăreață de pop latino-american, devenind foarte cunoscută în România, unde a interpretat pe cele mai prestigioase scene și a fost invitată a celor mai importante posturi de televiziune și de radio. În 2014 a început să cânte tango, de atunci si pana in prezent a colaborat cu toate orchestrele din România și cu orchestre din Elveția, Cehia, Lituania, Argentina. A fost invitată să cânte alături de diferite ansambluri: Kamerata Kronstadt, Gaudeamus Quartet, Contempo Quartet ș.a, precum și în cadrul unor importante festivaluri muzicale: Festivalul Internațional “George Enescu” (România), Radio Song Festival (Beijing, China), Kammermusiktage Barth Festival (Germania), Das Einzigartige Crossover Festival (Elveția), Festivalul și Concursul Internațional de Violoncel de la Klaipėda (Lituania) ș.a. În prezent, continuă să promoveze tango-ul tradițional argentinian și muzica lui Astor Piazzolla atât în România, cât și în Europa.

 

Mariano Castro – Născut la Buenos Aires. S-a stabilit în România în 2013. Muzician complex, pianist, chitarist, compozitor și orchestrator. Are la activ peste 40 de turnee internaţionale în Statele Unite, Canada, Brazilia, Ecuador, Italia, Elveţia, etc. Împreună cu trupa Narcotango a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria „Cel mai bun album de tango”. Congresul din Buenos Aires îl declara în 2014 Personalitate marcantă a Culturii din Buenos Aires pentru întreaga sa traiectoria artistică şi datorită aportului artistic adus în promovarea culturii argentiniene. Se prezinta în ultimii ani ca pianist și orchestrator alături de diferite orchestre filarmonice din România și Europa.

 

Rafael Butaru – Este concertmaestrul Filarmonicii „George Enescu” și al Operei Naționale din București, dar și membru Romanian Chamber Orchestra, al Ludens Piano Trio și al ansamblului de muzica veche I Ludici. De-a lungul carierei sale a cântat alături de muzicieni de prestigiu precum: Marin Cazacu, Dorin Marc, Liviu Prunaru, David Cohen, Alexander Sitkowetsky, etc. Este câștigător a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale. Activitatea sa solistică include concerte susținute în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, Festivalul Internațional Sergiu Celibidache, Young Euro Classic, TIFF, Festivalul Internațional de muzică de cameră SoNoRo precum și numeroase concerte în stagiunile filarmonicilor din țară și străinătate.

 

Florentina Ciornei – Născută în București, in anul 1984, a inceput studiul viorii de la o vârstă fragedă obținând diferite premii la festivaluri pentru copii, secția canto. La 14 ani a făcut o schimbare majoră cand a hotărât să urmeze o cariera în orchestră, cântând la contrabas. Este absolventă a Universitatii de muzică din Bucuresti, Facultatea de Interpretare muzicală, la clasa de contrabas a profesorilor Ion Cheptea și Ștefan Thomasz. Deasemenea, este absolventa a cursurilor de master la clasa maestrului Stefan Thomasz. De la vârsta de 24 de ani până în prezent este prim-contrabasist al orchestrei Operei Naționale Bucuresti, bucurându-se și de numeroase colaborări cu renumite orcheste precum Orchestra de Camera Radio, Orchestra Filarmonicii George Enescu, Orchestra filarmonicii din Pitesti, Craiova, Constanta, Orchestra Teatrului de Opereta Ion Dacian.

QR