Tango interbelic românesc - Analia Selis & Ștefan Doniga

Concerte

Acces: Cu plata

Teatrul Godot la Palatul Bragadiru, București
Calea Rahovei 147-153

vineri, 1 martie, ora 20:00

Analia Selis revine cu o propunere nouă, specială, o celebrare a celebrare a tradiției de mărțișor: într-o primă colaborare pian și voce cu un pianist din România, Analia Selis aduce pe scena Teatrului Godot Tango interbelic românesc, alături de renumitul pianist Ștefan Doniga.

Ştefan Doniga a absolvit cursurile Universitatăţii Naţionale de Muzică din Bucureşti în anul 2002 și a susţinut recitaluri şi concerte pe scene din peste 30 de țări de pe 6 continente. Ştefan Doniga este singurul pianist român care a înregistrat integrala mazurcilor pentru pian de Alexandr Skriabin –o imprimare realizată în concert la Ateneul Român în anul 2005. La invitația casei olandeze de discuri BRILLIANT CLASSICS, a realizat înregistrările în premieră mondială ale concertelor pentru pian și orchestră nr. 2 și 3 de Serghei Bortkiewicz. Discografia artistului mai cuprinde trei albume de muzică românească (Lipatti – compozitorul, Doamnele muzicii românești, Suita a II-a de Remus Georgescu) și un album dedicat lui Astor Piazzola.


”Acesta este un proiect care inițial a fost gândit pentru orchestră, el existând deja în formula simfonică, dar am vrut să îl aduc și în locuri unde nu pot cânta cu orchestre mari. De aceea l-am rugat pe dragul meu Julian Caeiro (aranjor argentinian) să scrie o reducție pentru pian si voce.

Sunt în mod special fericită pentru această nouă colaborare cu Ștefan Doniga, un pianist excepțional, de muzică clasică. Îl cunosc de mult timp iar când mi-a venit ideea de a face acest proiect, doar la el am putut să mă gândesc.

De la muzica țării mele natale, Argentina, câtre cea a țării mele de adopție, România, drumul meu continuă în pași de tango. În proiectele mele recente dedicate tango-ului argentinian am început sã includ și piese românești de tango și astfel am avut bucuria imensă a descoperirii tango-ului interbelic românesc: muzică, texte si povești ale unei epoci elegante si pasionale. Am simțit ferm că aceasta muzica are o putere mare si ca trebuie pusă in valoare in toata splendoarea sa” – Analia Selis

QR