Vitrine gastronomice: Lucruri bune de știut când le alegi

by Redactia B24FUN

Vitrinele gastronomice de la TC Romania Crown Cool sunt utilizate pentru afișajul și depozitarea pe termen scurt a unor diverse produse culinare în magazine și în zonele de vânzare ale cafenelelor și restaurantelor, unităților cu autoservire etc.

Ce model de vitrină se potrivește în unitatea ta?

De obicei, acestea separă zona de ghișeu din sala de mese în sine sau sunt situate de-a lungul liniei de autoservire.

Mai există și vitrine de blat, care, după cum le spune și numele, sunt amplasate pe tejghea. De obicei, acestea nu sunt modele foarte spațioase, au o lungime de circa 1 – 2 metri.

Unele vitrine, au o suprafață de afișare crescută, datorită adăugării de rafturi superioare, pe care pot fi afișate produse mai ușoare sau ambalate, în timp ce recipientele gastronorm (mai grele) sunt plasate în cele de la baza echipamentului de tip vitrină gastronomică.

Vitrinele de tejghea sunt adesea folosite în pizzerii pentru a depozita acolo toppingurile.

Vitrinele de podea au de obicei o lungime de 1,5 – 2,5 metri și au un compartiment închis pentru depozitarea alimentelor, de unde sunt transferate, după cum este necesar, la o vitrină, unde vizitatorii le pot vedea și comanda (sau lua personal, după caz).

Unele linii de vitrine gastronomice de podea sunt proiectate în așa fel, încât pentru a fi conectate părțile laterale dintre ele. Inclusiv cu secțiuni de colț, fapt care face posibil să se realizeze linii frigorifice de vitrine, a căror formă depinde individualizat de spațiul în care sunt instalate.

Criterii de bază în alegerea vitrinelor gastronomice

Construcție și preț

Caracteristicile de design ale corpului vitrinei gastronomice depind de regulă de categoria de preț.

În clasa economică, cel mai adesea puteți găsi vitrine mici cu convecție naturală a aerului interior și control mecanic al echipamentului.

În clasa de preț mediu sunt vitrine mai mari, au deja un design bine gândit, pereții frontali sunt adesea din sticlă curbată. Există modele atât cu răcire statică, cât și cu răcire dinamică, care sunt controlate de o unitate electronică.

În clasa de preț mare modelele premium includ, de asemenea, funcții, precum răcirea reglabilă pentru fiecare raft, termostat digital, dar și multe altele suplimentare.

Dulapurile frigorifice sunt mai economice (sticla reduce consumul de energie pentru produsele răcite), dar mai puțin convenabile pentru clienți. În plus, în afară de prezența unor pereți din față, eficiența vitrinei este influențată de materialul și grosimea izolației echipamentului frigorific în cauză.

O izolare termică mai bună este asigurată de spuma poliuretanică gelată, a cărei conductivitate termică este mai mică. Izolația termică depinde și de grosimea sticlei: cu cât este mai mare, cu atât vitrina păstrează temperatura mai constantă.

La vitrinele HoReCa ieftine, suprafața de lucru poate fi realizată din folie de aluminiu, fier vopsit sau plastic. Toate aceste materiale nu sunt rezistente la substanțe corozive din produse (de exemplu, la sare) sau apă.

Eficiența este determinată nu numai de economie și durabilitate, ci și de zona de afișare. Cu cât este mai mare, cu atât este mai mare profitul comercial și, în consecință, cu atât este mai bună rambursarea echipamentului.

Cele mai bune sunt modelele de vitrine profesionale cu sticlă rezistentă la impact. Materialul suprafeței de lucru a blatului vitrinei de podea trebuie să fie, de asemenea, durabil.

Cel mai bun dintre toate este granitul sau oțelul inoxidabil. Spre deosebire, de exemplu, de suprafața din plastic, care va deveni în cele din urmă acoperită cu murdărie și zgârieturi dizgrațioase.

Oțelul inoxidabil este cel mai bun material pentru tejgheaua de depozitare în care sunt depozitate alimentele.

Nu uita de suprafața de afișaj a vitrinei profesionale!

Eficiența este determinată nu numai de economie și durabilitate, ci și de zona de afișare. Cu cât este mai mare, cu atât este mai mare cifra de afaceri a mărfurilor și, în consecință, cu atât este mai bună rambursarea echipamentului.

Zona de afișare depinde de lățimea vitrinei și de numărul de rafturi. Vitrinele largi costă cam la fel ca cele înguste, dar sunt mai profitabile. Atunci când cumperi o vitrină mai lată (dar mai joasă), trebuie să îți amintești că trebuie să treacă prin ușă.

Este fundamental important să afișați produsele alimentare într-o vitrină de înaltă calitate, care este capabilă să mențină regimul de temperatură setat fără întrerupere.

Prin urmare, dacă alegi o vitrină, acordă atenție nu numai aspectului, cât și fiabilității sale.

Le găsești acum la TC Romania Crown Cool la prețuri surpriză, foarte mici, de Crăciun!

0 comentariu

Citeste in continuare