Dermatita atopica – afectează deopotrivă copiii și adulții, dar pare că mai multă bătaie de cap este atunci când vorbim de cei mici afectați de această boală a pielii. Nu este o afecțiune gravă, însă poate fi în egală măsură frustrantă și greu de combătut.
Există acum diverse surse de informare și abordări care mai de care. Printre altele, ar fi bine să aflați despre Vindeca DAI. Vorbim atât despre o carte care abordează acest subiect în complexitatea sa, cât și despre un portal de unde cei interesați vor afla mai multe despre bolile atopice. Cei doi autori, respectiv dr. Ingrid Bălan și Dumitru Bălan, își spun punctul de vedere, unul dintre ei fiind medic, iar celălalt tehnician nutriționist. Evident că sunt păreri avizate. Pacienții din țară și din străinătate pot afla de aici și cum se pot programa la unul dintre cei doi specialiști.
În funcție de gravitatea situației, tratamentul este complex și poate implica schimbarea dietei și administrarea unei scheme de tratament naturopate, însă se pot pune în aplicare doar la indicația unui medic specialist.
Ce tratament există pentru dermatita atopică la copii?
Știați că despre dermatita atopică se poate spune că este una din cele mai frecvente afecțiuni ale pielii? Studiile arată că unul din cinci copii poate fi afectat de dermatita atopică. Veți mai găsi de asemenea referințe despre această afecțiune sub denumirea de eczemă.
Se manifestă prin uscarea excesivă a pielii, prin înroșire. Apare adesea și mâncărimea. Evident că nu se tratează de la sine, are nevoie de o abordare serioasă, pentru că, netratată, poate duce la inflamații și la infecții cutanate. În cazul copiilor însă, putem vorbi despre simptome mai diverse. Spre exemplu, în cazul copiilor de până la 2 ani veziculele care apar pe piele pot fi pline de lichid. Dermatita atopică la copii de această categorie de vârstă afectează mai ales scalpul, fruntea și obrajii, dar mai rar trunchiul.
În cazul copiilor cu varstele cuprinse între 2 ani și 12 ani vorbim tot despre dermatită infantilă, însă se pare cu manifestări ușor diferite. Pielea este uscată, îngroșată, cu leziuni, mâncărime intensă, aceasta putând deveni cronică. In acest caz, dermatita atopică afectează în mod special zonele mai expuse și anume fața, pleoapele și ochii, gâtul, dar și coatele, genunchii și gleznele.
Cum o tratăm?
În ceea ce privește tratament pentru dermatita atopica la copii mai întâi de toate, cauza acestei afectiuni este punctul de plecare pentru a o trata cu succes. Poate fi vorba de un fond alergic. Complicații pot să apară de asemenea, astfel încât tratamentul este personalizat, în funcție de cazul fiecărui pacient. Pot fi indicate inclusiv remedii naturale pentru prurit sau un plan alimentar adecvat.
În cartea numită sugestiv “Vindecă DAI” – dermatita atopică, alergiile, intoleranțele alimentare ale copilului aflăm despre o abordare naturală. Cu atât mai mult ne interesează acest lucru, cu cât în cazul sugarilor suntem sceptici în a încerca diverse medicamente. Ne dorim să oferim celor mici un start bun în viață, ne dorim să găsim calea naturală de vindecare. În această carte tocmai despre aceste lucruri descoperim. Pentru că dermatita atopică are un substrat complex și nu trebuie tratată doar ținând cont de manifestările vizibile, de la suprafața pielii.
Din pagina oficială cu același nume puteți comanda și cartea.