Untul de migdale este un preparat delicios, obtinut din faina de migdale macinate. Daca este consumat fara zahar sau ulei de palmier, acest unt poate avea extrem de multe beneficii pentru sanatate, fiind recomandat de numerosi medici.
Care sunt beneficiile untului de migdale?
Persoanele care consuma unt de migdale se pot bucura de extrem de multe beneficii, gratie continutului de calciu și cupru, doua dintre mineralele esentiale in funcționarea corecta a sistemului nostru nervos, in mentinerea sanatatii oaselor si dintilor si in protectia pielii impotriva soarelui.
Pe langa cupru si calciu, untul de migdale contine magneziu si vitamina E. Magneziul contribuie la necesarul zilnic de energie, in timp ce vitamina E previne aparitia bolilor cardiovasculare.
Nu in ultimul rand, consumul de unt de migdale poate aduce un aport serios de acizi grasi nesaturati, proteine si fibre, fiind extrem de valoros din punct de vedere nutritional.
Daca ar fi sa punctam toate avantajele pe care untul de migdale le ofera, acestea ar fi urmatoarele:
- scade riscul de aparitie a bolilor de inima;
- scade colesterolul rau din sange;
- stimuleaza fluxul sanguin, oxigenarea si aportul de substante nutritive din corp;
- contribuie la mentinerea unei cantitati normale de zahar in sange;
- previne aparitia unor probleme grave, cum ar fi diabetul zaharat;
- energizeaza intregul organism, fiind excelent la micul dejun;
Care este diferenta dintre untul de migdale si untul de arahide?
Din punct de vedere al gustului și al texturii, untul de migdale seamana foarte mult cu cel de arahide. Din punct de vedere nutritional insa, primul este mult mai bogat. Acesta contine mult mai multe fibre, vitamine si minerale si nu contine deloc colesterol. Astfel, poate sa fie consumat fara probleme de toti cei care au probleme in acest sens.
Cand si cum poate fi consumat untul de migdale?
Este un aliment care poate sa fie consumat oricand, insa in cantitati corecte. Continutul sau caloric este unul foarte mare, motiv pentru care doua linguri de unt pe zi sunt mai mult decat suficiente. Acest super aliment poate fi consumat la micul dejun, cu paien prajita sau poate fi un excelent topping in salatele de fructe sau in smoothie-uri.
Pentru cei care adopta un regim raw vegan, untul de migdale este un ingredient excelent. Prăjiturile raw vegane în care este inclus acest produs sunt delicioase.
Sfaturi pentru achizitia untului de migdale
- Cel mai bun unt de migdale este cel care nu are in compozitie zahar sau uleiuri;
- Este de preferat sa se consume un unt de migdale bio, de buna calitate;
- Pentru cei care doresc, untul de migdale se poate prepara acasa, pe baza unei retete foarte simple: se coc migdalele timp de 8 minute, la o temperatura de 180 de grade Celsius, se mixeaza bine migdalele cu sare pana se transforma intr-o pasta untoasa. Aceasta pasta poate sa fie consumata in fiecare zi, insa nu mai mult de doua linguri.