Telefonul mobil este, în prezent, o parte importantă a vieții noastre. Dincolo de apelurile telefonice, acesta ne-a devenit o adevărată asistentă personală. De aceea, calendarul digital este unul din instrumentele cele mai utile atunci când vine vorba despre organizare.
Oricât de mult am îndrăgi scrisul de mână într-o agendă, viteza cu care se desfășoară viața noastră este mult prea mare. Astfel, pentru a reuși să ducem la bun sfârșit tot ce ne propunem, avem nevoie de ustensilele necesare.
Dacă ești șofer, cu siguranță ai momente când te simți copleșit de numărul mare de documente importante ce trebuie periodic reînnoite. Pe lângă acestea, nu poți uita de obligațiile legate de casă: impozit, asigurări etc.
Pentru ca mintea ta să nu fie încărcată cu zeci de date şi timeline-uri, poţi apela cu încredere la calendarul telefonului tău mobil. Iată care sunt câteva dintre cele mai importante remindere pe care trebuie să le ai în calendar:
Asigurarea PAD pentru locuință
Asigurarea PAD este o poliță obligatorie pe care trebuie să o încheie orice proprietar de locuință și trebuie să fie reînnoită anual. Aceasta este primul pas în asigurarea locuinței împotriva dezastrelor naturale, precum cutremurele, alunecările de teren și a inundațiilor (din cauze naturale). Nu pot fi asigurate locuințele încadrate în clasa 1 de risc, anexele, dependințele, dotările și utilitățile care nu sunt legate structural de clădirea în care este situată locuința asigurată și nici bunurile din interiorul locuinței.
Asigurarea facultativă a locuinței
Dacă ți-ai achiziționat locuința cu ajutorul unui credit bancar, cel mai probabil vei fi anunțat printr-un mail sau SMS. Însă, au existat situații în care proprietarii nu au primit notificările, iar polițele PAD și cea facultativă expiraseră. Spre deosebire de polița obligatorie, asigurarea facultativă este, așa cum reiese din denumire, opțională, și se poate face doar în baza unei asigurări PAD valabile. Asigurarea opțională incluse multe din riscurile neincluse în PAD, precum avalanșele, ploile torențiale, incendiile, trăsnetele și multe altele.
Permisul auto
Șoferii care trebuie să își schimbe permisul auto trebuie să fie în permanență la curent cu noutățile legislative. Dacă și tu trebuie să-ți schimbi permisul auto, verifică online acte necesare pentru schimbare permis pentru a fi pregătit. După cum poți vedea, în funcție de motivul schimbării (expirare ori deteriorare/schimbarea numelui, pașii ce trebuie urmați sunt diferiți. Circulația cu un permis auto expirat reprezintă o contravenție care se sancționează potrivit Codului Rutier în vigoare (6-8 puncte de penalizare, amendă cuprinsă între 800 – 1200 de lei și interzicerea de a părăsi sau, după caz, a intra în țară).
ITP-ul
Inspecția tehnică periodică este obligatorie pentru orice autoturism ce rulează în țara noastră. În funcție de vechimea acestuia, ITP-ul trebuie efectuat la 3 ani (autoturismele noi) sau anual pentru cele ce au o vechime de minim 12 ani. Majoritatea stațiilor ITP își anunță clienții înainte de expirarea valabilității pentru a evita sancțiunile.
Asigurarea RCA
Asigurarea de răspundere civilă auto este obligatorie pentru toate autoturismele. Scopul acesteia este de a oferi protecție financiară șoferului care cauzează un accident. Persoana păgubită beneficiază astfel de repararea prejudiciului material sau moral. Atât brokerii de asigurări cu sedii fizice, cât și cei online oferă remindere clienților existenți, pe care este indicat să nu le ratezi pentru a evita repercusiunile.
Deși de multe ori suntem notificați pe e-mail despre apropierea finalității valabilității polițelor, acest lucru se întâmplă cu doar câteva zile înainte. Dacă vei opta pentru introducerea unor remindere în calendarul digital, vei putea vedea în perspectivă toate notificărilor, plănuind astfel cheltuielile și vizitele la atelierele necesare.
Sursa foto: Shutterstock