Pentru că tot mai multe studii recomandă consumul de suc de mere cât mai des, tot mai multe persoane caută soluţii naturale şi au identificat deja suc aRoma, o variantă de suc de măr naturală şi care nu supune organismul stresului oxidativ. Sunt mai multe motive pentru care se recomandă consumul de suc de mere şi vor fi tratate următoarele:
– Sucul de mere ajută la scăderea în greutate;
– Sucul de mere are efect anticancerigen;
– Ajută la protejarea pielii;
– Îmbunătăţeşte sănătatea ochilor;
– Reduce sindromul metabolic.
Alături de toate acestea sunt prezentate şi alte avantaje ale sucului de mere.
Sucul de mere ajută la scăderea în greutate
Merele sunt bogate în polifenoli, carotenoizi și fibre dietetice. Consumul de suc de mere poate ajută la scăderea în greutate.
Un studiu realizat de Universitatea de Științe Medicale din Isfahan a constatat că polifenolii din mere au proprietăți anti-obezitate. Experimentele pe animale și pe oameni arată că aportul de mere sub diferite forme poate provoca pierderea în greutate la persoanele supraponderale.
Merele sunt surse bune de flavonoide. Consumul crescut de fructe cu flavonoide poate ajută la reducerea greutății corporale.
Sucul de mere are efect anticancerigen
S-a dovedit că flavonoizii și acizii fenolici sunt eficienți în prevenirea dezvoltării tumorilor și a celulelor canceroase.
Un studiu realizat de Universitatea Federală din Sao Paulo a constatat că prezența anumitor fitochimici și antioxidanți în mere poate acționa împotriva carcinogenezei. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii în acest sens pentru a ajunge la concluzii suplimentare.
Un alt studiu realizat de Centrul German de Cercetare a Cancerului a constatat că consumul regulat a unul sau mai multe mere sau consumul de suc de mere poate reduce riscul de cancer pulmonar și de colon.
Sucul de mere ajută la protejarea creierului
Sucul de mere poate proteja creierul de deteriorarea radicalilor liberi. Antioxidanții polifenolici din sucul de mere pot diminua apoptoza neuronală (moartea celulelor creierului). Aceştia pot ajuta în tratamentul bolilor neurodegenerative precum Alzheimer și Parkinson.
Antioxidanții au un potențial mai mare de a acționa împotriva celulelor canceroase și de a preveni deteriorarea cauzată de stresul oxidativ. Un studiu realizat de Universitatea din Massachusetts-Lowell a constatat că sucul de mere poate îmbunătăți simptomele comportamentale la cei cu Alzheimer în stadiu moderat-târziu.
Sucul de mere îmbunătăţeşte sănătatea pielii
Prezența vitaminei C și a antioxidanților în sucul de mere poate ajuta la îmbunătățirea sănătății pielii. Unele dovezi sugerează că acest suc este utilizat pe scară largă în remedii naturale pentru tratarea problemelor legate de piele, cum ar fi inflamația, mâncărimea, infecțiile pielii, pielea crăpată și ridurile. Polifenolii din sucul de mere pot preveni îmbătrânirea prematură.
Sucul de mere îmbunătăţeşte sănătatea ochilor
Merele (și sucul lor) sunt bogate în vitamina A. Această vitamină ajută la îmbunătățirea vederii și previne tulburările oculare.
Sucul de mere poate reduce sindromul metabolic
Consumul de suc de mere poate reduce riscul de sindrom metabolic. Poate reduce colesterolul și tensiunea arterială și poate reduce riscul de diabet.