Rezultatul e fun, dar in spate e multa munca! Iata cum decurge o productie video!

by Redactia B24FUN

Indiferent ca audienta ta prefera story-urile de pe Instagram sau oamenii care te urmaresc privesc cu interes la diverse canale de YouTube, un lucru este sigur: formatul video este una dintre cele mai bune metode de a te conecta cu fanii tai si nu numai! Insa, chiar daca rezultatele sunt fun, nu oricine din industria marketing-ului intelege toate etapele care conduc la o productie video de succes.

Tinand cont ca formatul video este mai prezent ca oricand, managementul unui proiect care tine de productia unui clip este esential pentru orice profesionist din sfera marketing-ului. Postarea unui simplu clip nu mai este de ajuns. Pentru a iesi in evidenta, este necesar sa cunosti in detaliu toate aspectele ce tin de productia video. In acest articol, vom prezenta pe indelete care sunt procesele prin care trece o productie video, de la start la finish!

  1. Identifica audienta si scopurile principale

Este greu sa obtii succesul dorit, daca nu iti setezi un scop predefinit. Asadar, este esential sa identifici inca de la inceput care sunt rezultatele dorite, precum si publicul la care va ajunge materialul creat. Odata ce determini aceste doua lucruri, poti folosi uneltele potrivite pentru a masura rezultatele, fie ca este vorba de cresterea traficului pe site, followeri pe platformele de social media sau subscriberi la newsletters. 

  1. Stabileste o intalnire cu specialistii in productie video

Trebuie sa comunici clar care sunt scopurile si audienta celor care se vor ocupa de productia video. De la echipa de marketing pana la project manager, creatorii de continut, designeri, animatori si producatori, asigura-te ca toti sunt la curent cu aceste doua variabile. Astfel, echipa de creatie si de productie vor putea face din timp recomandari cu privire la stilul, directia, tonul si alte caracteristici ale clipului.

  1. Scrierea scenariului

In mod ideal, este bine sa te asiguri ca mesajul transmis ocupa o pozitie centrala in strategia de productie video. In acest sens, se va incepe cu scrierea scenariului in format text sau audio. Studioul sau agentia cu care colaborezi va asigura research-ul necesar, dezvoltand un scenariu care respecta toate indicatiile. Aceasta etapa este importanta, deoarece este prima sansa de a da feedback si de a te asigura ca productia video merge in directia pe care o doresti. Cu cat au loc mai devreme aceste schimbari, cu atat mai bine! Este mult mai usor sa schimbi cateva cuvinte dintr-un text, decat sa re-animezi sau sa re-inregistrezi fragmente din clip!

  1. Inceperea filmarilor

Odata ce scenariul a fost aprobat, echipa de productie video va fi delegata pentru a da startul filmarilor sau animatiilor propriu-zise. Materialul acesta este unul mai degraba brut, care va trece printr-o serie lunga de procese pana va ajunge la stadiul de videoclip sau animatie.

  1. Inregistrarea vocilor

Pentru unele productii video, aceasta etapa nu este necesara. Insa, cele mai multe video-uri de marketing includ si elemente de voiceover, iar inregistrarea acestora se face mai degraba inainte de editarea materialului video.

  1. Editarea videoclipului

Dupa ce toate materialele necesare au fost inregistrate, urmeaza poate cea mai indelungata etapa din procesul de productie video, si anume editarea. Pentru animatii, spre exemplu, poate dura peste o ora doar pentru a edita o secunda din clip. In aceasta etapa, elementele precum vocea, materialul video brut si efectele grafice sunt aduse impreuna, dand nastere videoclipului. 

  1. Adauga muzica si sound design-ul

Pentru a avea un impact emotional cat mai puternic, care seteaza intreg tonul videoclipului, este reomandat sa lucrezi cu o chipa de profesionisti. Desigur, poti opta si pentru muzica de stock, insa este preferabil sa alegi un soundtrack potrivit, care sa fie in ton cu productia video.

Este important sa intelegi ca feedback-ul este crucial in fiecare etapa descrisa mai sus. Astfel, te asiguri ca productia video se incadreaza in directia aleasa si ca are tot potentialul de a-si indeplini scopul pentru care a fost creata. De aceea, este important ca studioul sau agentia cu care alegi sa colaborezi sa fie aliniata la obiectivele tale de marketing, oferind solutiile necesare care dau nastere unui videoclip de succes!

Articol realizat de www.iagency.ro

0 comentariu

Citeste in continuare