Supa de pui este un preparat perfect atat pentru copii, cat si pentru adulti si este ideala inclusiv pentru persoanele aflate la dieta. Specialistii au gasit, in cele din urma, reteta de pui perfecta, care are acel gust special al supei de acasa, din copilarie.
Instructiuni de preparare supa de pui
Pentru a prepara supita de pui sunt necesare urmatoarele ingrediente:
- o jumatate de pachet de inimi si pipote de pui;
- o jumatate de pachet de aripi si spate de pui;
- sare si piper;
- o legatura patrunjel;
- o radacina de telina;
- o radacina de pastarnac;
- o radacina de patrunjel;
- o ceapa alba;
- doi morcovi;
- o mana de taitei.
Se curata spatele si aripile de pui si se lasa la fiert intr-o oala mare, alaturi de pipote si inimi. Cand da in clocot se adauga o lingura de sare. Ulterior se adauga ceapa alba curatata, dar netocata. Se poate observa ca, in timpul fierberii, la suprafata apei se acumuleaza spuma. Aceasta trebuie eliminata. Morcovii si radacinile se vor taia in cubulete, dupa ce au fost curatate si spalate cu apa rece. Dupa 30 de minute pot fi adaugate in supa, in timp ce focul este setat astfel incat sa fiarba incet. 10 minute mai tarziu se pot adauga si taiteii, iar ceapa poate fi scoasa din supa si indepartata. Peste 10 minute se poate opri focul si se adauga patrunjelul tocat.
Se pot adauga sarea si piperul, in functie de preferintele persoanelor care vor consuma supa. Vasul se acopera cu un capac si continutul se lasa timp de maximum 15 minute la racit. Dupa ce este suficient de rece pentru a fi consumata, supa de pui poate fi servita.
Sfaturi utile pentru ca supa sa iasa perfect
Desi toata lumea este grabita si are tendinta sa dea focul mare, o supa care fierbe incet va fi intotdeauna mai clara. In timp ce supa fierbe, oala nu trebuie acoperita. Perioada in care, pe suprafata apei, apare acea spuma neplacuta va dura undeva intre 15 si 20 de minute, insa, pentru ca gustul sa fie placut si aspectul sa fie impecabil, este recomandat ca supa sa fie spumata periodic. Daca procesul acesta este sarit, supa va fi tulbure si va avea un gust mai putin placut din cauza proteinelor suplimentare.
Legumele pot fi sotate cu unt inainte de a fi puse in supa, insa gustul nu va mai semana cu cel din copilarie. Pentru o aroma bogata, este recomandat sa fie folosite legume proaspete, fierte al dente. Pentru ca supa sa fie si mai sanatoasa, concentratul clasic utilizat de gospodine in toate preparatele poate fi inlocuit cu frunze de cimbru si salvie.
Un meniu sanatos va contine taitei de casa si nu gata preparati, insa nu foarte multe persoane stiu sa faca taitei sau au timpul necesar pentru aceasta activitate.
Legumele pot sa fie mult mai usor taiate daca sunt scoase din supa in momentul in care au fost fierte intregi, sunt apoi lasate la racit si tocate pentru a fi puse inapoi in supa la final.