Muntele Mic: noua stațiune surprinzătoare din România

by Redactia B24FUN

Stațiunea Muntele Mic este localizată în județul Caraș Severin, mai precis la poalele versantului sudic al munților Țarcu. Cel mai înalt pisc este Vârful Muntele Mic, cu o înălțime de 1802 m. În ultimii ani, stațiunea a câștigat din ce în ce mai multă notorietate, datorită celor șapte pârtii de schi, de dificultate medie, ale căror lungimi sunt cuprinse între 1000 și 12.000 de metri.

Aici, sezonul de schi durează din luna decembrie până în luna aprilie, iar peisajele sunt unele de vis. Temperaturile foarte scăzute fac posibilă practicarea sporturilor specifice acestui anotimp timp de mai bine de 150 de zile, grosimea stratului de zăpadă având, în medie, un metru.

Prețurile practicate de hotelurile din zonă sunt unele care variază în funcție de clasificare, condițiile și facilitățile oferite sau de poziționare, dar, în general, nu le depășesc pe cele din stațiunile mai renumite din România. Persoanele care își doresc să ajungă în această stațiune surprinzătoare și nu dispun de banii necesari, pot apela la casele de amanet pentru un împrumut rapid.

Cum se ajunge în stațiune

Intrarea în stațiunea Muntele Mic se realizează pe DJ608A, care străbate satele Zervești, Turnu-Ruieni și Borlova. Din ultima localitate se poate ajunge la stația telescaunului din Valea Craiului. Telescaunul are o lungime de aproape 3500 de metri, traseul său fiind cel mai lung din țară. Iarna, accesul se face cu telescaunul, iar vara se poate urma tronsonul de drum Valea Craiului-Muntele Mic.

Cei care vin aici să se bucure de aerul proaspăt și de frumusețile locale, vor avea surpriza să constate că este un adevărat colț de rai. Sunt predominante pădurile de molid, fag sau amestec. Majoritatea turiștilor preferă să se plimbe prin aceste păduri care vara sunt adevărate oaze răcoroase, cu aer proaspăt și sănătos. Pe traseele turistice din golurile alpine pot fi admirate pășunile cu gențiane sau smirdar.

Aici trăiesc căprioare, lupi, urși, veverițe, cocoși de munte, iar în zona masivului Țarcu se pot vedea chiar și capre negre.

Apele curgătoare și cele stătătoare – glaciare și artificiale – sunt și ele un motiv de vizită în zonă. În apele repezi, de munte, trăiește păstrăvul indigen. Sunt acceptate activitățile de pescuit și de practicare a sporturilor nautice.

Ce alternative de agrement sunt

Muntele Mic este una dintre cele mai privilegiate zone din țară, din punct de vedere al zăpezii, care poate rămâne chiar și până la șase luni pe munte. Din acest motiv, este o alternativă perfectă pentru practicarea schiului.

Pe lângă aceste activități, stațiunea mai este aleasă și pentru: drumeții, plimbări călare sau cu căruța, dar și cicloturism, plimbări cu mașini de teren, foto hunting sau excursii etnografice.

În împrejurimi, se pot efectua partide de vânătoare și pescuit. De asemenea, iubitorii de alpinism și împătimiții zborurilor cu parapanta pot găsi locuri potrivite pentru ascensiuni și zboruri line. Tot de la Muntele Mic încep o serie de trasee montane spre obiective mai apropiate, cum ar fi: Țarcu, Cuntu și Poiana Mărului.

Sunt mai multe unități de cazare în zonă, iar ofertele acestora diferă în funcție de sezon.

0 comentariu

Citeste in continuare