Data viitoare când cauți ceva pe internet, notează de câte ori apare un videoclip. Te gândești la vacanță? Un video arată ce poți vedea într-o anumită locație. Încerci să afli cum să utilizezi noul gadget? Încearcă un ghid video online. Cauți un arhitect? Fă clic pe videoclip pentru a urmări un tur ghidat al lucrării practice.
Producțiile video online au devenit mijlocul principal de a găsi informații despre produse și servicii pe internet. Sunt peste tot și devin un instrument de marketing din ce în ce mai eficient pentru întreprinderile mici.
Creșterea numărului de video-uri
55% din toate căutările de cuvinte cheie returnează cel puțin un videoclip. Până în 2019, 80% din traficul de internet al consumatorilor era reprezentat de oameni care se uită la video-uri, comparativ cu 64% în 2014.
Cei care urmăresc video-uri nu sunt doar oameni care își petrec timpul urmărind video-uri cu animale și copii dansând. Printre aceștia sunt și manageri care vor să decidă dacă plătesc pentru produsele și serviciile tale. Potrivit unui studiu Forbes:
- 75% dintre directorii de companii urmăresc videoclipuri legate de muncă cel puțin o dată pe săptămână
- 54% dintre directorii executivi distribuie videoclipuri legate de muncă cu colegii cel puțin o dată pe săptămână
- 59% dintre directorii executivi preferă să vizioneze videoclipuri dacă pagina conține atât text, cât și video.
Funcționează marketingul video?
Marketingul video funcționează pentru că atrage atenția oamenilor, atrage spectatori și transmite mesajul unei companii atât într-un mod simplu, cât și puternic. Conversia de la spectatori în cumpărători crește cu 80% atunci când companiile apelează la producție video profesională pe paginile de destinație.
Mai mult, oamenii petrec cu aproximativ 88% mai mult timp pe site-uri video, iar consumatorii au cu 64% mai multe șanse să cumpere un produs după ce vizionează un videoclip despre acesta.
Merită să pui marketingul video în fruntea listei tale de activități dacă dorești să îți îmbunătățești situația online. Potrivit unor studii, paginile de destinație care conțin videoclipuri au șanse cu 53% mai mari să se îmbunătățească pe prima pagină a căutărilor Google.
Cu cât mai mulți oameni îți găsesc videoclipul în motorul de căutare, cu atât este mai probabil să îl distribuie, creând link-uri valoroase suplimentare către site-ul tău web și atrăgând potențial mai mulți clienți.
Companiile mici urmează și ele această tendință
Vestea bună pentru companiile mici este că filmele online sunt acum la îndemâna organizațiilor de toate dimensiunile. Sunt un instrument de marketing extrem de rentabil și accesibil, care oferă întreprinderilor mici o expunere excelentă și le ajută să se dezvolte.
Mai mult, acesta este momentul perfect pentru a te familiariza cu tendința marketingului video. Videoclipul este un mediu din ce în ce mai popular, atât în cazul marketingului business-to-consumer cât și business-to-business. Iar pentru acest lucru, merită să te gândești la angajarea unei companii de producție profesioniste.
Este absolut posibil să îți creezi propriul videoclip online cu o cameră video, microfon, niște lumini și software de editare video. Dar s-ar putea să descoperi că merită să investești în ajutor profesional. O companie de producție se va ocupa de multe probleme legate de filmarea unui videoclip și îți poate economisi timp și bani pe termen lung. O companie profesională de servicii de producție video se va ocupa de întregul proces, pentru a obține cele mai bune rezultate.