M-am gandit sa aducem legumele chinezesti in casa noastra romaneasca. Este o mancare foarte simplu de pregatit, si cu gust de prin locuri indepartate, care sa ne bucure simturile in timpul postului. Vom avea in farfurie multe legume si fiecare din ele face cate ceva bun pentru sanatatea noastra.
Daca e sa alegem doar cateva, conopida ajuta la eliminarea toxinelor din organism, ceapa are minerale si uleiuri care ne ajuta sa ne luptam eficient cu cele cateva kg in plus, iar ardeiul gras ne face bine la ochi. Toate impreuna ne fac, insa, un serviciu si mai mare: ne bine dispun intr-o zi de post.
Ingrediente:
- 2 capatani de varza mici
- ½ conopida potrivita
- 1 ardei gras verde
- 150 gr ciuperci champignon
- 5 cepe verzi tocate
- 2 pumni de castane comestibile
- 1 lingura ulei de masline
- ½ cana de apa
- 2 lingurite sos de soia
- ½ cana cu suc de ananas
- 1 lingurita de ulei de susan
- sare si piper
Sa pregatim intai legumele. Se toaca verzele nu prea marunt, se desface conopida in buchetele mai mici, se toaca ceapa, se taie ardeiul felii, se curata ciupercile de pielita si se taie felii, se rup castanele in bucati mai mici. Apoi incalzim uleiul intr-o tigaie incapatoare si adagam legumele, amestecand usor, pana se incalzesc putin si incep sa sfaraie, cam 2 minute.
Se adauga apa, se acopera cu un capac si se lasa pana cand se fac legumele. Cel mai bine este sa nu asteptam pana se fac complet, ci sa le lasam un pic mai tari, mai crude, ca sa fie crocante. Apoi se adauga sosul de soia, sucul de ananas, uleiul de susan si se amesteca la foc iute pana cand toate ingredientele se imprietenesc bine. Se mananca atunci, cand am luat de pe foc.
Pofta buna!