O reteta de ciorba foarte usor de preparat si de digerat, delicioasa si, totodata, satioasa, care se poate munca atat la pranz, cat si la cina, atat acasa, cat si la restaurant, ciorba de pui a la grec este varianta ideala pentru o masa in familie.
Este foarte important ca ingredientele folosite la prepararea ciorbei de pui a la grec sa fie de cea mai buna calitate, proaspete si sanatoase, iar etapele sa fie respectate intocmai, astfel incat gustul sa fie cel original.
Ingrediente pentru ciorba de pui a la grec
Pentru a prepara o ciorba de pui a la grec delicioasa sunt necesare mai multe ingrediente proaspete si de cea mai buna calitate. In primul rand, este nevoie de 500 de grame de spate de pui cu piele La Provincia, un morcov mare, o radacina de patrunjel si una de pastarnac, o telina de dimensiuni mici, o lingura de ulei vegetal, cateva fire de ceapa verde. In plus, vor fi necesare 50 de grame de orez, o lingura de smantana, 2 galbenusuri de ou, jumatate de lamaie, jumatate de legatura de patrunjel, cateva boabe de piper si o lingurita de sare.
Mod de preparare pentru ciorba de pui a la grec
Prepararea ciorbei de pui a la grec nu este dificila, insa necesita respectarea intocmai a tuturor etapelor prezentate. Asadar, se curata, se spala si se toaca legumele, se calesc radacinoasele intr-o tigaie, in ulei vegetal, timp de cateva minute. Separat, se toaca foarte fin ceapa verde si patrunjelul si se lasa intr-o farfurie.
Intr-o oala suficient de mare, se pune spatele de pui cu piele la fiert, cu apa si sare si se culege spuma care se formeaza in timpul fierberii. In apa cu carne aproape fiarta, cand devine limpede, se adauga amestecul de radacinoase calite, alaturi de ceapa verde tocata si de boabele de piper. Se lasa la fiert jumatate de ora la foc mediu. Carnea se scoate din ciorba si se lasa la racit. Se dezoseaza bucatile de pui, se indeparteaza pielea si se marunteste carnea. Pentru a prepara ciorba de pui a la grec se mai poate folosi si piept de pui.
Separat, se spala si se scurge orezul si se pune carnea inapoi in oala impreuna cu orezul. Dupa inca 15 minute se adauga in oala jumatate din patrunjelul tocat. Se face mixul din doua galbenusuri de oua, o lingura de smantana si sucul de la o jumatate de lamaie. Peste acest amestec se toarna cu polonicul ciorba de pui din oala si se amesteca bine. Acest mix se toarna inapoi in oala si se adauga restul de verdeata tocata.
Ciorba de pui a la grec se mai poate acri cu zeama de varza, cu zeama de muraturi sau de corcoduse (conform retetei din unele zone ale tarii). Aceasta se serveste calda, de aceea specialistii nu recomanda prepararea unei cantitati foarte mari, intrucat galbenusul crud nu prea rezista in frigider, iar daca este reincalzita va avea un gust cu totul schimbat.