Există zeci de moduri diferite în care poți consuma tutunul. Fie că este vorba de țigări rulate, pipe, vape-uri sau narghilele, experiența fumătorilor poate varia în funcție de instrumentul de filtrare folosit. Atunci când vrei să îți achiziționezi sau deja deții un bong (dispozitiv din sticlă în forma unui vas cilindric), trebuie să ai în vedere că această metodă de fumat este mult mai intensă și necesită o oarecare pregătire, bazată pe informații obiective.
Iată 4 aspecte de care să ții cont atunci când folosești un astfel de dispozitiv de fumat
- Alegerea unui furnizor autorizat
Piața de furnizare a dispozitivelor de fumat este una foarte mare și competitivă. Multe magazine se întrec în diverse tipuri de oferte, însă calitatea produselor și a serviciilor poate lăsa de dorit. Astfel, cea mai bună modalitate pentru a te feri de o experiență negativă la cumpărături este să alegi un magazin care deține toate autorizațiile pentru a distribui produse din tutun și accesorii de filtrare al acestuia. Pe lângă faptul că riscurile asociate unor achiziții defectuoase sunt mai mici, angajații acestor magazine îți pot răspunde la orice întrebare sau nelămurire legată de produsele comercializate.
- Designuri și materiale nepotrivite
Este foarte important să iei în considerare designul și materialele din care sunt confecționate dispozitivele de acest fel. Cel mai bun și comun material, folosit pentru un bong, este sticla. Aceasta este folosită deoarece nu alterează aroma tutunului, la fel de mult ca alte materiale și nu eliberează substanțe chimice dăunătoare sau mirosuri, atunci când este încălzită. Cu toate acestea, sticla este foarte delicată, iar dispozitivul de fumat poate fi mai vulnerabil la fisuri sau deteriorări în timp. De asemenea, în cazul în care alegi un model din plastic sau silicon, trebuie să știi că acestea sunt mult mai durabile și mai ușor de curățat. Cu toate acestea, astfel de materiale pot influența gustul tutunului.
- Diversele dimensiuni
Dispozitivele de fumat vin în diferite dimensiuni și pot avea diverse lungimi. Pentru începători, este recomandat ca aceștia să utilizeze bonguri de dimensiuni mici. Aici vorbim de modele care au până în 50 de centimetri și care vin la pachet cu avantajul de a fi portabile. Totodată, ar trebui să iei în considerare și circumferința muștiucului (a piesei care intră în contact buzele fumătorului), pentru a evita alegerea unui dispozitiv inconfortabil sau greu de utilizat. De aceea, poți alege un bong de aici, de la tuburiaparate.ro, site care poate să îți satisfacă nevoile și dorințele tale de consum.
- Curățarea și întreținerea acestuia
Mulți fumători începători își folosesc instrumentele de fumat, fără a le curăța între sesiuni.
Însă, este absolut esențial să îți cureți bongul personal după 2-3 utilizări. În caz contrar, depunerile de la apă pot să fie din ce în ce mai greu de îndepărtat, afectând gustul tutunului. Pentru a curăța acest dispozitiv de fumat, este nevoie să îndepărtezi mai întâi toate piesele detașabile și apoi să torni puțin alcool izopropilic înăuntru. Sarea grunjoasă poate ajuta și ea, întrucât va acționa ca un agent abraziv. Agită bongul de câteva ori, clătește-l cu suficientă apă și apoi lasă-l să se usuce într-un spațiu bine aerisit și ferit de razele soarelui.
În concluzie, acum deții toate informațiile necesare care te pot ajuta să ai o experiență optimă. Nu uita că este foarte important, în primul rând, să îți alegi un furnizor autorizat, capabil să îți ofere produse de calitate.
Sursă foto: shutterstock.com