Iarna și primăvara, două anotimpuri care ar trebui să vă pună pe gânduri dacă nu ați hidroizolat locuința

by Redactia B24FUN

Pe măsură ce temperatura din exterior scade și zăpada începe să cadă, este plăcut să te relaxezi în casă cu o ceașcă de ciocolată caldă sau un vin fiert, în fața sobei sau a șemineului. Totuși, această stare de liniște s-ar putea schimba rapid, odată cu topirea zăpezii, dacă locuiți într-o casă cu subsol sau pivniță. De aceea vă recomandăm să luați în calcul, din timp, hidroizolarea locuinței. 

Când este frig afară, este puțin probabil să vedeți scurgeri de apă în casa dvs. Ar trebui să vă dați seama că, atunci când va veni primăvara, toată zăpada se va topi. Dacă subsolul casei dvs. nu este bine izolat înainte de primul dezgheț mare, acesta prezintă risc de inundații.

POTENȚIALE RISCURI 

Primul fapt îngrijorător este că 98% din toate subsolurile locuințelor vor suferi daune cauzate de apă. Iarna târziu este o perioadă deosebit de riscantă a anului pentru ca acest lucru să se întâmple. Pe măsură ce solul începe să se dezghețe, solul se îmbibă cu apă. Adăugați la aceasta zăpada topită și potențiale averse de ploaie timpurie de primăvară și aveți un tablou perfect de inundații.

Zăpada

În iernile bogate în zăpadă, ninsoarea proaspătă în ianuarie poate ajunge și la peste 1 metru. Bineînțeles că peisajul va fi unul de poveste, numai bun de a ne aminti de copilărie, dar gândiți-vă la volumul mare de apă care așteaptă să vă inunde casa odată cu topirea cantității mari de zăpadă. Pentru că, de obicei, la începutul primăverii se formează noroi, nu trebuie să uitați că tot acest noroi riscă să îl găsiți în subsolul casei voastre dacă nu vă îngrijiți de hidroizolatii.

Primăvara

Când spui „primăvară” faci asocierea cu încălzirea vremii, cu revenirea naturii la viață și cu o stare de bucurie. Cu excepția cazului în care nu plouă până în martie, aprilie sau chiar mai, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, când până și vara au alternat zilele cu ploi abundente cu cele călduroase.

Dacă nu veți lua în calcul hidroizolarea locuinței, costurile daunelor pe care le veți suporta din cauza apei ar putea fi mult mai mari decât costurile lucrărilor de reabilitare. Nu uitați să începeți cu hidroizolatii terase și la nivelul acoperișului. Practic, luați în calcul că miile de litri de apă din timpul ploii vor aluneca de pe acoperiș sau terasă prin jgheaburi și scurgeri și vor ajunge în pământ, chiar lângă fundația casei, iar acest lucru vă va pune și subsolul în pericol.

Apa

Imaginați-vă o grămadă mare de zăpadă înaltă de 10 metri și lată de 20 de metri. Rezistați dorinței de a o transforma într-un derdeluș uriaș și amintiți-vă că de fapt vă uitați la apa înghețată și cristalizată. Dar exact câtă apă? În litri, răspunsul este peste 9.000. Imaginați peste 9.000 litri de apă care se scurg lângă casa voastră, riscând să pătrundă prin crăpăturile din pereți și subsol. Este o imagine destul de înspăimântătoare, nu-i așa?

0 comentariu

Citeste in continuare