Fierul se gaseste de obicei in stare dizolvata in apa. Cand apa intra in contact cu aerul, adica oxigenul din aer atinge apa, aceasta devine maro – apoi fierul se oxideaza si se decoloreaza. In aceasta stare, adica sub forma de rugina (fier-3-oxid), fierul poate fi indepartat cu un deferizator. Apa este sursa vietii. Daca o persoana poate trai fara mancare mai mult de o saptamana, atunci fara apa nu poate trai decat doar cateva zile. De aceea este atat de important sa bei suficiente lichide in fiecare zi. Apa de inalta calitate nu numai ca sprijina cursul normal al tuturor proceselor vitale din organism, dar ajuta si la curatarea corpului de toxine si reziduuri.
Apa potabila nu ar trebui sa aiba un gust si un miros strain sau turbiditate. Din pacate, nici macar apa din surse naturale nu este intotdeauna de o calitate suficienta. In unele regiuni este cauzata de poluarea industriala, in altele – de caracteristicile naturale ale zonei. Fierul este unul dintre cei mai frecventi poluanti din apa potabila. Poate fi continut in apa din sistemul de alimentare cu apa si in fantanile arteziene. Producatorii ofera solutii moderne pentru purificarea apei de fier si mangan. Sistemele Birm vor asigura o preparare de inalta calitate a apei pentru utilizare, indepartand impuritatile daunatoare din aceasta.
De ce este periculos continutul mare de fier din apa?
Apa cu un continut ridicat de fier are un gust metalic caracteristic. Este neplacut sa consumi un astfel de lichid fara purificare prealabila si, cel mai important, este nesanatos. Odata ajunsi in organism, ionii de fier inlocuiesc treptat cuprul, ducand la o deficienta de cupru. Prin urmare, se produce o imunitatea slabita, apar probleme digestive, functionarea glandei tiroide si a intregului sistem endocrin este afectata. Deshidratarea apei de baut va ajuta la prevenirea deteriorarii sanatatii cauzata de concentratia crescuta a acestui element.
Atunci cand alegi un deferizator, este necesar sa tii cont de multe alte nuante, precum si de caracteristicile tehnologiilor existente. Prin urmare, este recomandat sa soliciti ajutor profesional. Specialistii te vor ajuta sa alegi un deferizator, tinand cont de toate caracteristicile si nuantele individuale.