Cum scapi de alergii? 4 recomandări eficiente

by Redactia B24FUN

Indiferent de sezon, alergiile îți pot afecta atât starea de spirit, cât și nivelul de energie. Nasul înfundat, ochii înlăcrimați și roșii, strănutul și senzația de mâncărime – toate aceste simptome sunt extrem de neplăcute!

Dacă și tu suferi de alergii, probabil că ai căutat în zadar zeci de metode care să combată problema sau măcar să amelioreze efectele ei. Dacă nu ai reușit să găsești nimic satisfăcător, îți venim în ajutor cu o serie de recomandări cu adevărat utile!

1. Testează diferiți factori alergeni și cunoaște-ți corpul

Dacă nu ai aflat încă sursa alergiei tale, este important să o faci. Simpla cunoștință de cauză te poate ajuta enorm să previi apariția alergiei și să eviți factorii declanșatori ori de câte ori este posibil.

Analizează-ți reacțiile alergice și gândește-te de unde ar putea proveni ele. Tocmai ai primit un buchet de flori și ai început să strănuți? Este posibil să suferi de alergie la anumite tipuri de polen.

Ai mers la o plimbare de vară prin pădure, iar ochii au început să te usture și să te mănânce din primele momente? Plantele de sezon ar putea fi cauza. Ai intrat în camera de hotel, iar respirația ți-a fost imediat afectată? Verifică prezența mucegaiului, căci probabil ai o reacție alergică la acesta.

După ce te autoanalizezi, mergi la medicul alergolog și efectuează testele clasice pentru determinarea factorilor care îți provoacă reacțiile neplăcute.

2. Creează-ți un mediu sigur acasă

Dacă factorii externi nu pot fi controlați atunci când ieși în oraș sau mergi într-o excursie în natură, locuința ta este spațiul pe care îl poți gestiona cel mai bine.

Astfel, asigură-te că apartamentul sau casa în care stai este curată în permanență. Praful, mucegaiul și igrasia reprezintă principalii factori declanșatori pentru alergii, așa că fă-ți un obicei din a aspira, a șterge praful și a curăța suprafețele.

Apoi, dormitorul tău trebuie să fie îngrijit în fiecare moment. Patul este locul în care umezeala poate fi reținută, iar acarienii pot apărea foarte ușor.

În primul rând, schimbă așternuturile des și optează doar pentru materiale nonalergenice, precum bumbacul. Apoi, dacă ai o saltea veche, vezi saltele pe Vivre.ro și investește într-un produs nou. Astfel, vei evita mucegaiul și acumularea prafului.

3. Fii întotdeauna pregătit(ă)

Chiar dacă suferi de alergii severe, nu te poți izola în casă până când trece sezonul critic pentru tine. De aceea, specialiștii recomandă să ai mereu la îndemână produsele care te ajută sau îți ameliorează crizele alergice.

De exemplu, dacă știi că urmează să fii expus(ă) factorilor periculoși și nu poți evita această situație, pregătește-ți o geantă cu „provizii”. Ia cu tine un spray nazal eficient, picături pentru ochi, anumite pastile – dacă ai mai folosit și te-au ajutat, precum și un produs pe bază de salbutamol.

Acesta din urmă dilată căile aeriene și te ajută să respiri din nou normal, în cazul unei crize de astm alergic. Pentru a alege produsul corect, consultă-te întotdeauna cu medicul tău alergolog și alegeți împreună ceea ce ți se potrivește cel mai bine.

4. Ai grijă de corpul tău

Pe lângă soluțiile directe care te pot ajuta să faci față alergiilor, poți ameliora efectele neplăcute și prin alte metode.

De exemplu, asigură-te că faci un duș ori de câte ori te întorci acasă. Pe haine și pe piele pot rămâne reziduuri de substanțe alergenice, așa că spală-te cu un săpun testat dermatologic și nu purta aceleași haine de mai multe ori.

Nu în ultimul rând, ajută-ți organismul să facă față mai ușor alergiilor hidratându-te corespunzător, hrănindu-te cât mai natural și evitând cu desăvârșire alimentele de tip fast food. Toate aceste practici te vor ajuta mai mult decât crezi.

0 comentariu

Citeste in continuare