Cum alegi o locuință pentru o familie numeroasă

by Redactia B24FUN

Alegerea unei locuințe este un pas important, mai ales atunci când faci acest lucru pentru o familie numeroasă. Poate că vreți să vă mutați împreună cu părinții și copilul sau aveți mai mulți prichindei, situații în care un apartament cu două camere, cel mai probabil, nu poate face față. 

Sunt anumite aspecte de care trebuie să ții cont atunci când iei această decizie. Printre acestea se regăsesc, desigur, numărul de camere, zona în care locuința este amplasată și compartimentarea acesteia. Iată care sunt detaliile pe care ar trebui să le iei în considerare când mergi la vizionări: 

Numărul de încăperi ale locuinței 

Este normal, atunci când familia este numeroasă, așa trebuie să fie și camerele din casa în care aceasta locuiește. Dacă sunteți un cuplu cu unul sau cu doi copii, ar trebui să vă uitați la apartamente noi de vânzare cu 3 camere și 2 băi.  Explicația este una simplă – cele trei încăperi pot asigura atât dormitorul matrimonial, dormitoarele copiilor, cât și livingul. Iar în situația în care aveți nevoie de un singur dormitor, puteți folosi cea de-a treia cameră drept un spațiu comun de petrecere a timpului. 

Desigur, numărul de băi este important în cadrul unei familii numeroase, deoarece una singura poate fi insuficientă. Aceasta va avea tendința să se aglomereze în special dimineața, când toată lumea pleacă la serviciu/școală, dar și seara, când este vremea de făcut duș. Pentru a evita astfel de probleme care pot genera întârzieri și divergențe, optați pentru o casă cu cel puțin două băi, în funcție de numărul de membri ai familiei. 

Zona în care este situată locuința

Locația în care viitoarea voastră casă este amplasată vă va putea scuti de mult timp pierdut în trafic, dar vă poate oferi, totodată, și mai multe opțiuni de activități. Dacă aveți posibilitatea, alegeți o zonă de mijloc, între centrul și periferia orașului. Astfel, te vei asigura că nu pierzi zeci de minute în aglomerația urbană, fiind totodată departe de zgomotul generat de centrul unui oraș mare. 

În plus, ia în considerare facilitățile zonei în care te vei muta. Este ideal să ai aproape grădinițe și școli, dar și centre comerciale și mijloace de transport în comun. Acestea te vor ajuta să economisești mult timp. De asemenea, dacă ai posibilitatea, optează pentru o locație care are în apropiere un parc sau un lac – acestea îți vor oferi momente de relaxare cu familia la final de zi sau de săptămână. 

Compartimentarea locuinței 

Deloc de neglijat este, desigur, modul în care viitoarea voastră casă este împărțită. Dacă este vorba de un apartament, orientează-te spre unul cu balcon sau debara, care pot fi utile pentru depozitarea obiectelor folosite mai rar. Este important și ca holul să poată fi împărțit sau prevăzut cu spații de depozitare. 

Mai mult, construirea unui dressing sau a unui dulap multifuncțional poate fi o idee ingenioasă. În situația în care copiii vor avea camera proprie, încearcă să alegi un living spațios sau o bucătărie open space, care să vă permită să luați masa împreună dimineața sau seara ori să vizionați un film. 

Alegerea unei case destinate pentru o familie numeroasă poate fi o activitate pe care să o faci împreună cu cei dragi. Fiecare își poate spune dorințele și așteptările, iar decizia finală va fi atât utilă, cât și pe placul tuturor. 

0 comentariu

Citeste in continuare