Pandemia de Covid-19 ne-a dat tuturor viața peste cap și, deși pare că situația se ameliorează, efectul major pe care aceasta l-a avut și îl are asupra multor industrii, la nivel global, este incontestabil.Totuși, nu lăsa aceste obstacole să te descurajeze pentru că întotdeauna există soluții care să vină în ajutorul tău!
Pandemia de Covid-19 ne-a dat tuturor viața peste cap și, deși pare că situația se ameliorează, efectul major pe care aceasta l-a avut și îl are asupra multor industrii, la nivel global, este incontestabil. Dacă te afli printre persoanele interesate de organizarea de evenimente precum nuntă, botez sau poate chiar o aniversare, probabil că te vei lovi de multe piedici. Totuși, nu lăsa aceste obstacole să te descurajeze pentru că întotdeauna există soluții care să vină în ajutorul tău! Chiar dacă au fost impuse anumite restricții sau pot apărea anumite modificări, există o mulțime de modalități prin care poți trece peste provocările impuse de acest virus. Noi îți vom da câteva sfaturi pentru a putea continua planificarea evenimentului la care visezi, în siguranță.
Iată 4 sfaturi pentru a organiza un eveniment în pandemie:
Alegerea salonului de evenimente potrivit
Alegerea locației este unul dintre cei mai importanți pași atunci când organizezi un eveniment, însă când vine vorba de planificarea în timpul pandemiei, această alegere devine și mai importantă. Pe lângă cele luate în considerare pană acum, va trebui să ai în vedere și una dintre cele mai des întâlnite restricții impuse – distanțarea socială. Ei bine, pentru ca aceasta să fie respectată, capacitatea totală a salonului de evenimente trebuie să fie aproximativ dublă, raportându-ne la numărul total de invitați. Extinderea spațiului va permite aranjarea adecvată a meselor, dar și distribuirea invitaților la mese în așa fel încât sănătatea nimănui să nu fie pusă în pericol.
Organizează o recepție corespunzătoare
Pentru a evita aglomerația și confuzia care se poate forma la sosirea invitaților este necesară implementarea unei recepții organizate. Însă nu te aștepta la o recepție clasică, cu băuturi și discuții, pentru că de această dată scopul este diferit. În acest sens, poți lua în considerare desemnarea unor persoane care să îndrume invitații către locurile acestora și care să poată răspunde posibilelor nelămuriri. Fluidizarea accesului va minimiza șansele ca aglomerația și îmbulzeala să își facă simțită prezența. O altă modalitate prin care acestea pot fi evitate ar fi programarea în prealabil a sosirii invitaților, programare care poate fi realizată pe categorii de vârstă sau în funcție de grupurile de prieteni, familii, care au mai avut contact în ultima perioadă. Organizarea unei recepții te poate ajuta și să ții evidența asupra numărului de persoane prezente sau asupra respectării prevederilor care impun ca aceștia să fie vaccinați sau să prezinte un test PCR negativ.
Nu uita de planul B
Situația în această perioadă este destul de instabilă, de aceea este important să prevezi și să ai mereu pregătit un plan de rezervă. Încearcă să pornești o discuție cu furnizorii în această direcție pentru a avea în vedere posibile soluții la problemele care pot apărea pe parcurs. Cu toții trebuie să facem anumite eforturi și să ne orientam în funcție de situația actuală, însă acest lucru nu înseamnă că evenimentul tău nu va mai fi la fel de memorabil! În schimb, toate aceste discuții și planuri de rezervă vor face ca planificarea să fie mai puțin stresantă și cu mai multe șanse de reușită.
Menține o comunicare constantă cu invitații
Importanța comunicării constante și transparente cu persoanele invitate este de necontestat. Totuși, poate fi dificil să transmiți un subiect sensibil precum reglementările pe care vor fi nevoiți să le respecte în cadrul evenimentului organizat de tine, însă este un lucru necesar pentru o bună desfășurare. Asigură-te că anunți fiecare participant care sunt măsurile impuse și că explici de ce trebuie ca acestea să fie respectate. De asemenea, dacă dorești ca invitații să prezinte dovada vaccinării sau un test PCR negativ, comunică din timp, pentru a nu exista nicio neînțelegere. Nu uita să trimiți mesaje constante prin intermediul cărora să actualizezi sau chiar să reamintești ce ai transmis până în momentul respectiv.
Acestea sunt 4 sfaturi utile atunci când dorești să organizezi un eveniment în perioada pandemiei. Pe lângă acestea, poți lua în considerare asigurarea măștilor de protecție și a dezinfectantului sau transmiterea online a evenimentului pentru ca și aceia care nu au putut fi prezenți fizic să se poată bucura alături de tine. Dacă întâmpini dificultăți în planificarea evenimentului tău, precum alegerea unui salon de evenimente în București sau alte asemenea, poți apela cu încredere la o echipă profesionistă care îți va oferi îndrumarea necesară!