Ce probleme rezolvă moneda virtuală Bitcoin?

by Redactia B24FUN

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/model-avere-boga-ie-bunastare-1447418/ 

Mulți oameni consideră faptul că Bitcoin este viitoarea moneda care poate rezolva într-un mod eficient deficiențele frecvente ale operațiunilor efectuate de instituțiile bancare tradiționale. Încă din anul 2009 când Satoshi Nakamoto a lansat Bitcoin, acesta s-a ridicat peste așteptări și a devenit o piesă centrală pentru tranzacțiile financiare, fiind atât depozit de valoare, cât și mediu de schimb.

Dacă te întrebi care sunt principalele probleme specifice pe care le poate aborda moneda Bitcoin, citește acest articol până la final pentru că vei primi toate răspunsurile.

Reversibilitatea plăților electronice

Satoshi Nakamoto susține afirmația “comerțul online se bazează aproape în exclusivitate pe instituțiile financiare care acționează ca intermediari de încredere pentru procesarea plăților electronice”. Astfel, tranzacțiile complet ireversibile nu sunt asigurate, fapt care lasă loc pentru crearea unor evenimente neplăcute, precum sunt fraudă și furtul.

Ei bine, aceasta este una dintre principalele probleme pe care Bitcoin încearcă să le rezolve. Comparativ cu schimburile de monede fiduciare bazate pe încredere, transferurile de Bitcoin se bazează pe dovezi criptografice. Utilizarea Bitcoin în tranzacțiile financiare îi protejează pe vânzători și cumpărători de fraudă, deoarece nicio terță parte nu poate inversa plățile, cu sau fără voie.

Tehnologia Blockchain face mai mult decât securizarea și validarea plăților. De asemenea, păstrează un registru digital partajat cu toate datele tranzacțiilor, ceea ce face foarte greu pentru utilizatori și părți neautorizate să manipuleze tranzacțiile. Chiar dacă rețeaua se confruntă cu probleme, nu va provoca inconsecvențe în registrul digital, de aici, imposibilitatea inversării tranzacțiilor electronice.

Inflația

Oferta Bitcoin nu poate depăși 21 de milioane, ceea ce înseamnă că doar această cantitate de Bitcoin va fi pusă în circulație. Până în prezent, minerii au produs aproximativ 18 milioane de monede Bitcoin, ceea ce înseamnă că doar 3 milioane au mai rămas în plus. Piețele libere fluctuează de regulă în funcție de cerere și oferta, iar creșterea unui activ cu o oferta limitată, precum este și Bitcoin, ar conduce prețul sau unitar.

Oferta plafonată și reducerea la jumătate a Bitcoin creează un sistem de creștere a valorii pe termen lung, care va menține sub control  inflația.

Investițiile

În medie, criptomoneda Bitcoin poate crește cu pana la peste 200% pe an. Până în acest moment, sunt puține lucruri care se pot compara cu el din punct de vedere al investiției. 

Bitcoin este ușor de cumpărat și de vândut, dar și sigur de depozitat. Astfel, în acest moment este considerat a fi cel mai bun activ de valoare.

În general, Bitcoin are potențialul de a rezolva o gamă largă de probleme legate de tranzacțiile financiare. Până acum, s-a dovedit a fi un instrument important în abordarea unor probleme precum reversibilitatea tranzacțiilor inflația, transparența și responsabilitatea. Află mai multe despre Bitcoin accesand Bitcoin România

0 comentariu

Citeste in continuare