Ce metode naturale există pentru purificarea și împrospătarea aerului din locuință?

by Redactia B24FUN

Aerul este esențial pentru supraviețuire, dar pentru un nivel ridicat de calitate a vieții este necesar ca aerul să fie curat deoarece unul dintre cele mai importante roluri pe care le are este de a hrăni organismul cu oxigen. Din păcate, studiile arată că aerul dintr-o locuință este de la 5 până la 10 ori mai neplăcut decât cel din exterior. 

Pe lângă mucegai, bacterii și păr de animale, aerul din încăperi poate fi contaminat cu  monoxid de carbon, compuși volatili organici sau substanțe chimice casnice care pot afecta sănătatea și pot determina efecte negative. 

Astfel, oamenii caută frecvent metode ecologice de a purifica și împrospăta aerul din locuințe pentru a asigura calitatea superioară a aerului, precum și sănătatea și confortul familiei.

De ce merită să ai un aer purificat în locuință?

Calitatea superioară a aerului aduce nenumărate avantaje la nivelul organismului uman, printre care:

  • Îmbunătățirea sănătății fizice – aerul contribuie cu oxigen la funcționarea optimă a tuturor proceselor care au loc în cadrul organismului, prevenind diverse probleme.
  • Îmbunătățește aspectul pielii – aerul purificat este lipsit de elemente iritante, astfel că pielea ta își va menține strălucirea și elasticitatea;
  • Ameliorează funcțiile cognitive – aerul curat sporește atenția, productivitatea și memoria.
  • Contribuie la bunăstarea emoțională – aerul proaspăt stimulează producția de hormoni ai fericirii, care revitalizează organismul și promovează starea de bine. 
  • Sporește calitatea somnului – aerul curat influențează pozitiv abilitatea organismului de a se odihni și de a se recupera.
  • Crește longevitatea – studiile arată că aerul fresh adaugă 5 luni la durata medie de viață, diminuând în același timp nevoia de servicii medicale.

Cum poți purifica și împrospăta natural aerul din locuința ta?

Calitatea aerului poate fi sporită cu numeroase metode. Printre cele mai ușoare, enumerăm:

 

  • Deschiderea frecventă a ferestrelor – acest lucru permite aerului să pătrundă în locuință și să curețe aerul închis din locuință. 
  • Plantele de interior – pe lângă funcția estetică, plantele de interior sporesc nivelul de oxigen din locuință. Așezate în punctele cheie din locuință, plantele verzi vor filtra și împrospăta în mod natural și eficient aerul.
  • Lămpi de sare – lămpile din sare roz de Himalaya au rolul de a absorbi toxinele din aer, aerul fiind îmbunătățit considerabil.
  • Uleiuri esentiale – distribuirea particulelor de uleiuri esențiale cu ajutorul unui difuzor special permite curățarea aerului și furnizarea unei arome plăcute. Așadar, poți opta pentru:
  • Ulei esential de melaleuca – cunoscut și sub denumirea de arbore de ceai, melaleuca are proprietăți purificatoare și puternic antiseptice, având capacitatea de a combate contaminarea cu bacterii, virusuri sau ciuperci. 

 

  • doTERRA Purify – conținând lămâie, lime, pin, melaleuca și alte ingrediente asemănătoare, doTerra Purify este recunoscut pentru aroma revigorantă și delicată de ierburi, precum și pentru proprietățile de purificare a aerului.
  • doTERRA AIR – amestecul de uleiuri mentolate și calmante doTERRA AIR permite filtrarea eficientă a aerului din încăperi, în timp ce familia ta va beneficia de o atmosferă relaxantă.

SURSE:
www.uleiuriesentiale.ro
https://www.doterra.com/RO/ro_RO/p/doterra-air-oil
https://www.doterra.com/RO/ro_RO/p/purify-oil
https://www.airtecnics.com/news/the-importance-of-breathing-clean-air
https://blog.pureroom.com/8-surprising-benefits-of-clean-air

Air Quality at Home: 10 Ways to Purify Your Indoor Environment Naturally

0 comentariu

Citeste in continuare