Casele pe structură de lemn se construiesc rapid și sunt eficiente energetic

by Redactia B24FUN

Casele pe structură de lemn au reputația că se construiesc mai repede decât cele din beton și cărămidă. Dar nu este singurul motiv pentru care domeniul construcțiilor din lemn este pe un trend în continuă creștere. Economiile făcute la construcția fundației, suprafața utilă mai mare, comportamentul mai bun în cazul unui cutremur, eficiență energetică ridicată, sustenabilitatea sunt motive care fac diferența și îi determină pe cei care-și doresc propria casă să le aleagă. Iar dacă pentru ridicarea ei este ales un producător case din lemn de calitate, se întrunesc toate condițiile pentru a rezulta o casă bine făcută, rezistentă și confortabilă.

De ce se construiesc mai repede casele pe structură de lemn

Sistemul de construcție al caselor de lemn este diferit de cel al caselor din beton sau cărămidă. Cea mai importantă diferență este lipsa așa ziselor procedee umede. Operațiunile care implică ciment, beton și mortar apar doar la faza de fundație, casa fiind ridicată apoi fără ajutorul acestor materiale. Este eliminat astfel timpul de așteptare pentru întărirea lor și mai ales, pentru eliminarea umidității în exces. 

Un alt motiv este că pereții și planșeele sunt construiți din cadre mari din grinzi și stâlpi care sunt rigidizate față-spate cu panouri mari. Acest sistem permite o construire rapidă, dar și foarte rezistentă. Cutia rezultată este una dintre cele mai rezistente structuri din construcții, fiind necesare forțe foarte mari pentru deformarea ei. 

Sistemul permite și prefabricarea pereților și planșeelor, reducând și mai mult timpul de ridicare a casei. Prefabricarea este posibilă doar în fabrici dotate cu echipamente moderne. Cu cât gradul de prefabricare este mai mare, cu atât timpul se scurtează. De exemplu, o casă de 100 m², pe un singur nivel, poate fi ridicată într-o săptămână.

Eficiența energetică a caselor pe structură de lemn

O casă eficientă energetic trebuie să fie în primul rând foarte bine izolată termic. Forma de cutie a pereților și planșeelor permite montarea materialului izolator în interior. Rezultă o casă bine izolată termic încă de la faza de roșu

Lemnul este recunoscut ca un bun izolator termic. Transferul termic se face mai greu prin lemn, contribuind astfel la o mai bună izolare termică a casei. În plus, lemnul este un material cald care transferă această calitate casei. Spre deosebire de casele din materiale obișnuite de construcție, care sunt reci și umede la finalizarea construcției, casa pe structură de lemn este caldă, iar umiditatea este controlată de capacitatea lemnului de a stabili un echilibru între umiditatea proprie și cea a mediului.

Toate acestea înseamnă în final costuri mai mici. O casă eficientă energetic construită rapid însemnă timp de șantier mai scurt. Cum orice zi adăugată înseamnă costuri suplimentare, reducând timpul se reduc și cheltuielile. Iar eficiența energetică se traduce prin costuri reduse de întreținere și o predictibilitate mult mai bună a acestora.

Producător de case din lemn de calitate

Un producător care poate construi mare parte din pereții și planșeele casei în fabrică va face o casă mai trainică și mai eficientă energetic. Pentru ca elementele să se potrivească perfect pe șantier trebuie ca prelucrările să se facă în fabrică cu echipamente de mare precizie. Îmbinarea perfectă a tuturor elementelor va duce la o construcție solidă și rezistentă. Schimburile necontrolate de aer cu exteriorul vor fi reduse, urmarea fiind o eficiență energetică mult mai bună.

Litarh este unul dintre producătorii de case pe structură de lemn de calitate. La dotările din fabrică, care-i asigură un grad mare de prefabricare a elementelor casei, se adaugă experiența de aproape 20 de ani în construcția de case de lemn. Proiectele realizate în țară și în străinătate au îmbogățit an de an portofoliul companiei și au ajutat la formarea unei echipe de profesioniști.

Sursa foto: litarh.ro

0 comentariu

Citeste in continuare