Avantajele obtinute in urma participarii la cursurile de tehnician maseur

by Redactia B24FUN

Una dintre cele mai frumoase si mai placute meserii, cu numeroase satisfactii financiare si emotionale este meseria de maseur. Tehnicianul maseur profesionist este acea persoana care stie sa aline cu o simpla atingere, sa ia durerea cu o manevra terapeutica simpla, sa evite zonele in care masarea ar putea fi contraindicata si sa detecteze posibilele dezechilibre musculare.

Pentru a deveni maseur profesionist, persoanele interesate trebuie sa se inscrie la cursuri masaj acreditate si recunoscute pe plan national si international.

In ce constau cursurile de tehnician maseur si care sunt avantajele acestora?

Cursurile de tehnician maseur pot fi platite in rate si au o durata relativ scurta, de doar 6 luni, insa durata poate varia in functie de sarbatorile legale. Pentru a deveni maseuri profesionisti, persoanele interesate trebuie sa indeplineasca anumite conditii de inscriere – cea mai importanta este aceea de a fi terminat invatamantul liceal. In urma absolvirii acestor cusruri, participantii vor obtine un certificat de calificare recunoscut la nivel international.

Care sunt principalele avantaje ale urmarii cursurilor de tehnician maseur?

Prin participarea la cursurile de masaj, persoanele interesate vor obtine abilitatile necesare practicarii artei masajului. Se pune accentul atat pe teorie, cat si pe practica, existand traineri profesionisti care le sunt alaturi pas cu pas participantilor, pentru ca acestia sa asimileze toate cunostintele necesare si sa deprinda miscarile. In cadrul cursului de masaj vor fi descrise si conditiile igienico-sanitare din cadrul cabinetului de masaj.

Principalele domenii de aplicare ale cursurilor de masaj sunt cele ale masajului somatic, terapeutic, reflexogen si limfatic. Participantii se vor putea perfectiona pe plan profesional atunci cand vor intelege ca masajul este o terapie pentru pacienti, ca masajul le poate aduce nu numai o stare de bine, ci si o ameliorare a starii de sanatate a acestora.

Maseurii profesionisti isi pot deschide un cabinet particular, se pot afilia unui cabinet de cosmetica sau unei companii in care se practica astfel de servicii, precum si afacerilor de tip SPA, dar pot obtine bani si masand clientii acasa sau la job. Sunt foarte multi maseuri care practica acest tip de serviciu, care se deplaseaza la locatia stabilita de client, uneori chiar si in marile corporatii, unde angajatii au nevoie de o pauza de masaj de cel putin 10 minute pe zi, pentru a diminua efectele negative ale statului pe scaun.

Maseurii profesionisti aplica manevre si presiuni pe diferite grupe musculare, in functie de necesitate, putand executa atat un mesaj standard, cat si un mesaj de relaxare, de intretinere sau terapeutic. O zi de lucru pentru un maseur profesionist poate avea intre 4 si 10 ore, in functie de solicitarile clientilor. Daca lucreaza in cadrul unui cabinet sau centru SPA, atunci isi va respecta orele de program, iar in particular se poate deplasa la domiciliul clientilor.

Una dintre cele mai frumoase si placute meserii, cea de maseur profesionist, este usor de practicat si aduce mari satisfactii practicantilor. Masajul este una dintre cele mai vechi meserii practicate, care se bucura de mare succes si in ziua de astazi.

0 comentariu

Citeste in continuare