Argumente în favoarea terapiei psihologice online

by Redactia B24FUN

Terapia online este o formă modernă de interacțiune psihologică, al cărei scop principal este de a ajuta pacientul cu tulburări specifice, precum și cu probleme personale și profesionale. Psihoterapia la distanță este o soluție foarte convenabilă pentru client care aduce cu sine multe efecte pozitive. 

Prin ce se caracterizează terapia online? 

Terapia la distanță constă dintr-o serie de întâlniri virtuale ale clienților cu acei psihologi online agreați folosind platformele gen Zoom.

Singura diferență între psihoterapia tradițională staționară și forma la distanță (online) este locul în care se țin întâlnirile. 

În practică, un psiholog online este o opțiune excelentă pentru persoanele care nu doresc sau nu pot vizita un cabinet de psihoterapie. Persoanele care sunt interesate să înceapă terapia la distanță pot vizita cu încredere aplicația i’m-fine.app. 

I’m Fine oferă unelte terapeutice gratuite apte să  asiste în îmbunătățirea stării mintale a userilor. Descarcă chiar acum aplicația mobilă din Magazinul Google Play sau Magazinul Apple! 

Avantajele terapiei online

Ajutorul psihologic oferit prin internet a devenit din ce în ce mai popular în ultimele luni. Principala cauză este epidemia de coronavirus și, prin urmare, motivele de sănătate. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că psihoterapia online este aleasă și din alte motive, deoarece această formă de interacțiune psihologică poate aduce beneficii persoanelor care trăiesc în zone rurale îndepărtate, care rămân în străinătate, se tem de contactele interpersonale și persoanelor cu dizabilități. 

Cât de eficientă este această formă de lucru? 

La Universitatea din Cambridge, în 2012, o echipă de neurologi a publicat un studiu privind eficacitatea terapiei telefonice, la care au participat 39.000 de pacienți cu diferite tipuri și severități ale tulburărilor mintale. S-a dovedit că psihoterapia telefonică este la fel de eficientă ca și terapia la cabinet. 

Rezultatele surprinzătoare au fost furnizate și de un studiu realizat de prof. Univ. Andreas Maercker. la Universitatea din Zurich în 2013. Grupul de pacienți cu depresie a fost împărțit la jumătate. Prima jumătate a respondenților a folosit ajutorul online, iar cealaltă jumătate o formă tradițională de terapie. 3 luni mai târziu, absența stărilor depresive a fost înregistrată la 57% dintre participanții care se confruntă cu terapie online și 42% angajați în muncă față în față. Dintre persoanele tratate online, până la 96% au vorbit despre contactul cu terapeutul ca fiind „personal”, comparativ cu 91% care au vorbit în mod similar în grupul de tratament tradițional. Concluziile sunt așadar foarte clare. 

Alte avantaje ale întâlnirii la distanță cu psihologul 

Clienții subliniază că se simt mai bine vorbind despre problemele lor de pe fotoliul sau canapeaua de acasă. Ei susțin că, vorbind de la distanță se pot concentra mai mult și confortul conversației este mai mare. Uneori o persoană chiar poate merge, de exemplu, într-un parc sau în pădure. În mișcare, îi este mai ușor să se concentreze și să-și exprime emoțiile. 

Posibilitatea de a avea un program online cu un terapeut permite să se mențină continuitatea ședințelor, unul dintre elementele cheie care influențează eficacitatea acesteia. Se poate continua terapia chiar dacă respectivul client călătorește. 

Startup-ul tech românesc I’m Fine a lansat gratuit un ansamblu valoros de soluțiile digitale de sănătate mintală pentru aceia care au nevoie de sprijin psihologic. Descarcă și tu aplicația pentru telefonul mobil cu același nume chiar acum!

0 comentariu

Citeste in continuare