Prevenția este întotdeauna mai bună decât tratarea, așa că o cremă antirid nu strică niciodată. Desigur, în funcție de vârstă, medicul dermatolog sau specialiștii de la saloanele de înfrumusețare pot să îți recomande anumite tipuri de creme care să ți se potrivească.
Dar, pentru a merge pregătită la întâlnirea cu aceștia și să ai la tine întrebări punctuale, îți recomandăm să faci un pic de research în legătură cu crema antirid cu rezultate dovedite care se potrivește tipului tău de ten.
Dacă ai ajuns la noi cu acest gând, să știi că ești unde trebuie. Pentru că azi îți spunem cum poți să alegi crema antirid potrivită tenului tău și atunci când ajungi la medic să știi și la ce să te aștepți.
Cel mai important sfat pe care putem însă să ți-l dăm este să alegi întotdeauna produse profesionale, deoarece acestea au o calitate superioară față de cele de mass-market și vei vedea mai repede rezultatele și pe termen lung.
Cum alegi crema antirid potrivită pentru pielea ta
Știi deja că fiecare persoană are un tip de piele și ar fi ideal dacă l-ai cunoaște deja pe al tău, să știi spre ce variante să mergi mai departe atunci când vine vorba despre produsele de îngrijire. Sau poți să întrebi specialiști care să te lămurească din acest punct de vedere.
1. Pielea uscată are următoarele caracteristici: este lipsită de hidratare, predispusă la descuamare și deseori îți dă senzația că te strânge.
Astfel că ingredientele la care trebuie să fii atentă să se afle în lista produselor pe care le cumperi sunt: acidul hialuronic, ceramidele sau glicerina, emolienți bogați precum untul de shea sau uleiurile naturale, o protecție împotriva pierderii apei precum petrolatum sau lanolina.
Textura recomandată pentru aceste creme este una densă și bogată, care să îți ofere hidratare.
2. Pielea grasă se află, așa cum bine intuiești, la capătul spectrului față de cea uscată. Astfel, aceasta produce mai mult sebum decât este normal, porii sunt mai dilatați și este predispusă la acnee.
Ingredientele la care trebuie să fii atentă sunt: acidul salicilic, care reduce porii, și niacinamidele care reduce producția de sebum.
Caută creme sau seruri care se absorb ușor în piele și care au antioxidanți precum vitamina C sau vitamina E, pentru protecția pielii împotriva radicalilor liberi.
Textura recomandată este una lejeră, care nu acoperă suplimentar porii și îi lasă să respire. Alege produse cu retinol, care, pe lângă că ajută la reglarea sebumului, stimulează regenerarea pielii.
3. Pielea mixtă este puțin mai complicată, deoarece are atât zone grase – precum zona T, cât și zone uscate, adică restul feței și în special pe obraz.
Poți astfel să cauți produse care echilibrează hidratarea și controlează sebumul. Acestea trebuie să aibă ingrediente mixte, precum acidul hialuronic pentru hidratare și niacinamidă pentru echilibrarea producției de ulei, dar și antioxidanți precum vitamina C.
Alege produse cu o hidratare ușoară și de o consistență medie.
4. Pielea sensibilă este cea care este cel mai predispusă la iritații, roșeață sau senzații de arsură.
Ingredientele pe care trebuie să le cauți sunt cele calmante, precum mușețelul sau pantenolul, neapărat parfumul trebuie să lipsească dintre acestea și la fel și alcoolul.
Textura produselor trebuie să fie una blândă cu pielea și hipoalergenică. Iar retinolul în acest caz poate să fie înlocuit cu bakuchiol sau peptide reparatoare.
5. Pielea matură intervine odată cu trecerea timpului și astfel elasticitatea pielii dispare și aceasta este tot mai subțire și uscată.
De aceea trebuie să cauți ingrediente reparatoare precum acidul hialuronic sau colagenul, stimulente pentru regenerare precum coenzima Q10, retinolul sau vitamina C, precum și formulele nutritive precum uleiurile bogate sau unturile naturale.
Textura acestor creme trebuie să fie una bogată și intens hidratantă. Iar ca ingredient principal antirid nu trebuie să lipsească retinolul în concentrații mari sau peptide avansate.
Alegerea cremei antirid potrivite tenului tău poate să te ajute indiferent de vârstă. Important este să identifici ce tip de piele ai, apoi crema potrivită și să începi să o folosești.
Investiția pe care o faci este pe termen lung, așa că nu ezita să te bucuri de ea!
Credite foto: unsplash.com