Aici detalii despre acel ciclu al masei musculare, vezi informații pe larg 

by Redactia B24FUN

Perioadele programare de antrenament și alimentație concepute special pentru a maximiza creșterea masei musculare sunt unele diverse. Diverse la modul că fiecare om este unic și că ceea ce merge pentru o persoană, nu funcționează și la cealaltă. Totuși, acest ciclu este adesea planificat pe o perioadă de timp determinată, asta este valabil pentru toată lumea, și include schimbări în rutina de antrenament, nutriție și odihnă pentru a promova adaptările anabolice. 

Care sunt aceste elemente cheie ale acestui ciclu masa musculara și de ce anume trebuie să ții cont, găsești explicat mai jos. Este de preferat să te documentezi cum trebuie înainte de un astfel de ciclu și să respecți cu strictețe acest tip de program. Iată de ce trebuie să ții cont!

Odihna joacă un rol important – nu da skip somnului 

Când se vorbește despre ciclurile de masă se vorbește de obicei despre somn. Accentul cade pe acesta. În timpul repausului organismul se recuperează și crește, favorizând aceste ciclu. Pe lângă acest aspect, poți lua în considerare și planificarea zilelor de recuperare, acestea fiind esențiale pentru a evita suprasolicitarea și prevenirea riscului de leziuni.  

Aceste cicluri de masă implică de cele mai multe ori monitorizarea regulată a progreselor, inclusiv măsurători ale masei musculare, forței și aportului nutrițional. Bazându-se pe aceste evaluări periodice programul poate fi ajutat pentru a optimiza aceste rezultate.

Perioadele de volum sunt importante 

Ciclurile de masă presupun un excedent caloric, ceea ce înseamnă că aportul caloric este mai mare decât necesarul zilnic pentru a sprijini creșterea musculară. Dacă te gândești să începi acest ciclu nu trebuie să uiți de proteine. Aportul adecvat de proteine este crucial pentru repararea și construcția țesuturilor musculare. Este indicat să îți notezi undeva toate aceste detalii dacă vrei neapărat să începi această dietă și să știi că nu omiți vreun pas important. 

Fazele de creștere a volumului în acel antrenament de rezistență pot include mai multe seturi  și repetări cu scopul promovării hipertrofiei musculare. De precizat că în anumite variante se poate pune accent pe antrenamentul cu greutăți mai mari pentru a stimula creșterea musculară. Aceste programe însă trebuie puse bine la punct, este necesar să consulți pe cineva specializat în domeniu, pe cineva care știe cum stă treaba. 

Cere păreri, discută cu cineva experimentat 

Dacă vrei să te apuci serios de un astfel de ciclu, indicat ar fi să iei legătura cu o persoană care a mai trecut printr-un astfel de ciclu și care îți poate împărtăși din propria experiență. Este mai indicat să ceri ajutor, un ajutor care vine la pachet cu mai multe detalii și cu informații detaliate. Este vorba despre corpul și despre organismul tău, așadar nu trebuie să ai anumite omiteri în ceea ce privește acest ciclu. 

Vei vedea că odată început, vei simți anumite schimbări în organism și vei ajunge la concluzia că a urma acest ciclu masă musculară a fost o idee bună.  Cu puțin ajutor și câteva sfaturi de specialitate, poți ajunge să fii într-o formă fizică de invidiat, așa cum ai văzut doar în reviste. 

0 comentariu

Citeste in continuare