Cum să îți îmbunătățești abilitățile în fotografia culinară

by Redactia B24FUN
Fotografia culinară este o artă și reprezintă o primă impresie pe care o are un client cu un produs. În procesul de cumpărare, imaginile ajută oamenii să ia mai rapid o decizie, iar scopul lor este creșterea vânzărilor, fie că sunt folosite într-un meniu fizic sau online. Fiind un stil de fotografie dificil, fotograful culinar trebuie să aibă tehnica și aparatura necesară pentru a reuși să evidențieze savoarea și culoarea mâncării. Totodată, imaginile trebuie să fie de calitate și să redea personalitatea brandului, pentru că fiecare ședință foto este unică.

Fotografia culinară este o artă și reprezintă o primă impresie pe care o are un client cu un produs. În procesul de cumpărare, imaginile ajută oamenii să ia mai rapid o decizie, iar scopul lor este creșterea vânzărilor, fie că sunt folosite într-un meniu fizic sau online.

Fiind un stil de fotografie dificil, fotograful culinar trebuie să aibă tehnica și aparatura necesară pentru a reuși să evidențieze savoarea și culoarea mâncării. Totodată, imaginile trebuie să fie de calitate și să redea personalitatea brandului, pentru că fiecare ședință foto este unică. Dacă îți dorești să devii un expert în fotografia culinară, specialiștii Photosetup vin cu câteva sfaturi ce îți vor ușura munca și te vor ajuta să îți construiești un portofoliu remarcabil.

Încearcă mai multe obiective foto

Un obiectiv de o calitate superioară poate îmbunătății semnificativ aspectul final al fotografiilor.  În funcție de ce atmosferă trebuie construită în jurul produsului și pentru a reda diferite aspecte ale acestuia, un fotograf culinar profesionist are nevoie de diferite tipuri de obiective foto. Fotografia close-up este des întâlnită în lumea culinară, însă dacă vreți să surprindeți detalii fine sau modele complicate, veți avea nevoie de un obiectiv macro.

Construiește o poveste 

Orice produs culinar poate fi scos în evidență prin crearea unei povești în jurul acestuia. Un fotograf profesionist va ști cum să folosească recuzita pentru a produce un fundal unic pentru fiecare preparat. Introducerea unor culori și texturi noi în imagine este esențială pentru a pune accentul pe subiectul fotografiei.

În ceea ce privește modificarea dimensiunilor și formelor din fotografie, lumina joacă cel mai important rol. Cea naturală este imposibil de controlat, așa că blițurile profesionale și softboxurile sunt calea cea mai simplă de a ajunge la rezultatul dorit.

Food Styling

Un adevărat profesionist nu face doar fotografii, dar se ocupă și de aranjarea produsul în farfurie. Ce tip de veselă trebuie folosit? Ce culoare va predomina în imagine? Cum trebuie aranjat preparatul în farfurie? Fotograful trebuie să răspundă la toate întrebările de acest tip. De asemenea, trebuie să aleagă cu grijă unghiurile din care va face fotografiile, temperatura culorilor și echipamentul necesar. De exemplu, pozele realizate din fața produsul se vor face doar cu ajutorul unui trepied foto. El este artistul din spatele aparatului foto, așa că este de datoria lui să se asigure că imaginile finale vor impresiona clienții.

Fotografia culinară necesită multă practică, iar un profesionist știe cum să pună în valoare calitățile produsului. Încearcă cât mai multe stiluri până când îl găsești pe cel potrivit ție. Ai curajul să experimentezi cu diferite culori și texturi, atât în farfurie, cât și în recuzită. Cu cât vei aduna mai multă experiență, cu atât vei deveni mai bun în ceea ce faci.

0 comentariu

Citeste in continuare