De ce să participi la jocuri de airsoft?

by Redactia B24FUN

Practica airsoftului are numeroase beneficii fizice, mentale și sociale, pe care un doar un astfel de joc de strategie le poate oferi. Airsoftul implică exerciții de rezistență fizică și muncă inteligentă în echipă. Este un sport foarte dinamic, care încurajează gândirea rapidă, lucrează la problema strategiei de grup, pe lângă capacitatea cardiorespiratorie, deoarece obosește foarte mult. În diverse colțuri din lume se organizează partide de airsoft care care durează și două zile.

Necunoscătorii care trec pe lângă poligonul de airsoft și nu cunosc sportul sunt uimiți să vadă oameni îmbrăcați în haine militare și „înarmați” cu puști. În ciuda faptului că este un joc legal care folosește arme airsoft reglementate, unii oameni încă mai cred că este un sport violent.

Nu este deloc așa. Spre deosebire de ceea ce cred mulți oameni, airsoftul este o activitate distractivă. Este un joc foarte antrenant, în care poți ca să îți faci o mulțime de prieteni. Există cadre din poliție și armată, profesori universitari, medici, oameni din diverse clase sociale care sunt practicanți de airsoft.

Sportul poate fi practicat de bărbați și femei cu vârsta peste 16 ani. Minorii au nevoie de permisiunea părintească. Proiectul este deschis comunității în general, cu toate acestea, participantul trebuie să fie invitat de cineva din grup.

În urma măsurătorii fiecare armă (replică) are o etichetă, în funcţie de puterea fiecăreia, după cum urmează:

– verde pâna la 110m/s;

– galbenă până la 125m/s;

– roșie până la 135m/s.

În prezent, peste 73 de milioane de oameni practică sportul în lume, potrivit ultimului sondaj realizat de Federația Germană Airsoft.

Beneficii ale airsoft

Beneficii fizice: forța, rezistența și coordonarea mișcărilor sunt beneficii ale acestui atractiv sport.

Corpul este foarte solicitat în timpul unei partide de airsoft. Jucătorii trebuie ca să alerge, să se ghemuiască, trebuie ca să facă sărituri și să se ferească de loviturile adversarilor. Coordonarea grupelor de mușchi este dezvoltată prin activități prealabile de antrenament de tragere împreună cu exercițiile necesare unei astfel de lupte.

Beneficii mentale: încredere în sine și lipsă de stres.

Airsoftul este un sport de echipă și unele misiuni sunt finalizate numai cu colaborarea tuturor, dar participantul își poate dezvolta abilități de conducere. În timpul luptelor, jucătorul scoate tot ce este mai bun în el.

În timpul practicării sportului, adrenalina este eliberată din belșug și oferă o senzație de bine, calm și, în consecință, eliminarea stresului.

Beneficii sociale: munca în echipă, obligatorie pe câmpul de luptă, airsoft oferă camaraderie, cooperare și relații sociale mai bune.

Din momentul în care apeși pe declanșatorul armei tale de airsoft, tensiunea se aplică proiectilului tras. În timp ce aceste gloanțe din plastic sunt durabile și pot părea „potrivite” pentru reutilizare, nu este chiar așa.

Odată ce “glonțul” lovește un obiect, această forță poate provoca crăparea lui. Crăpăturile pot apărea atât extern cât și intern. Reutilizarea bilelor deformate sau crăpate poate duce adesea la blocare, la deteriorarea sistemului hop-up și chiar la deteriorarea interiorului armei.

În cel mai rău caz, o bilă de airsoft se va sparge în interiorul armei în timp ce se trage. Este posibil să nu se observe și să se tragă încă niște runde, provocând și mai multe daune.

De aceea este bine ca să se acorde mare atenție calității înainte de a cumpăra asemenea proiectile de airsoft. Bilele ieftine sau de calitate scăzută pot avea denivelării și alte defecte chiar din cutie.

Deși bilele deja folosite pot părea în continuare perfect sferice, pot exista mici lovituri sau zgârieturi care pot trece neobservate cu ochiul liber. Aceste lovituri și zgârieturi pot colecta murdărie și resturi. Impuritățile de pe bilele refolosite se pot acumula în interiorul unității. Aceasta este una dintre principalele cauze de blocare și deteriorare a armelor airsoft. Pe lângă deteriorarea interiorului armei, mingile folosite pot provoca, de asemenea, inexactitate atunci când sunt trase.

Ai nevoie de echipament pentru airsoft? Îl găsești pe dakka.ro!

0 comentariu

Citeste in continuare