Ce activități pentru copii poți face acasă?

by Redactia B24FUN

Distrați-vă pe săturate în pandemie cu copiii acasă! Situația v-a obligat să vă reorganizați complet programul zilnic? În loc să-ți duci copilul la grădiniță sau la școală și să mergi la serviciu, trebuie să stai închis/ă și să nu scoți nasul din casă? Calm! Avem mai multe idei pentru tine despre ce să faci cu copiii tăi acasă, astfel încât niciunul dintre voi să nu se plictisească!

Ce poți face pentru un sejur prelungit acasă? Există o mulțime de activități de făcut în acest timp. Fă curat în garderobă, rearanjează camera copiilor, experimentează în bucătărie cu micuții.

Totuși ești părinte și știi prea bine că un astfel de scenariu este puțin probabil să funcționeze pe termen lung, deoarece copilul tău se va plictisi rapid de jucării și va începe să solicite alte distracții, nu-i așa? Iată câteva idei interesante pentru a te juca cu puiul tău acasă în carantină. 

  1. Pune în scenă o piesă de teatru

Jocul la teatru îți permite să folosești imaginația bogată a copilului și deopotrivă… abilitățile tale de artist anonim! Gândiți-vă împreună: tu și copilul, la o poveste interesantă. Poți folosi diverse materiale pentru a face marionete (de exemplu: hârtie colorată, hârtie creponată, linguri de lemn, lut sau plastilina, mănuși, șosete etc). Pregătește și o „scenă”: de exemplu, poți întinde o planșetă mare pe două scaune sau alătură două măsuțe pentru copii.

  1. Jocuri de societate

Fiecare părinte știe că jocurile de societate sunt bune pentru orice situație de urgență, chiar și pentru o carantină prelungită acasă! Deoarece situația pandemică se prelungește, o singură rundă de joc nu va fi suficientă. Te-ai plictisit de jocurile de societate pe care le ai în raft? Apoi, inventează propriul joc de familie cu reguli alcătuite chiar de copil! Tot ce ai nevoie este o foaie mare de carton, pixuri și figurine mici decupate, zaruri. Desigur, pe lângă joculețe de masă, poți proiecta și alte jocuri ce implică mișcarea cu ce ai prin casă.

  1. Vânătoarea de comori

Probabil că nu există o distracție mai bună pentru copiii care sunt obligați să stea acasă decât o vânătoarea de comori! Copiii mici adoră ascunzătorile din casă și fiorul căutării unor obiecte misterioase pitite în cine știe ce unghere. Poate fi vorba de niște dulciuri, de jucării mici etc. Vânătoarea de comori va fi mai interesantă dacă pui indicii sau îi dai verbal semnale de orientare pe sistemul : Rece/Călduț/Cald.

  1. Realizarea de figurine

Copilului tău îi place să lipească figuri, dar nu ai plastilină acasă? Fă porțelan de casă din lipici, balsam și făină. Realizarea de figurine amuzante, bijuterii sau decorațiuni din aluat cu sare este de asemenea unul dintre cele mai simple exemple de jocuri creative pentru copilașii care stau acasă. Nu e nevoie de accesorii speciale, cu excepția unui castron mare și a matrițelor (opțional). Cu ajutorul condimentelor, sclipiciului fin și a vopselelor acrilice, se poate obține o masă colorată de modelat foarte ofertantă! 

  1. Îngrijirea plantelor din grădină sau de pe balcon 

Jocul de acasă poate lua o formă destul de practică: copilul de câțiva ani va fi încântat să te ajute la treburile casnice. Nu orice activitate va fi la fel de atractivă pentru un copil mic, dar îngrijirea plantelor din apartament sau grădinăritul în curte (dacă stai la casă) îl va atrage cu siguranță. Copilul va fi fericit să își folosească jucăriile ce imită grebla, lopata, săpăliga).

  1. Experimente mari și mici… pentru pici

Odată închiși între patru pereți, copiii își vor pierde rapid interesul pentru jucăriile „obișnuite”. Atunci merită să-l atrageți pe copil cu niște experimente de fizică și chimie. Surse de inspirație pe net sunt berechet. Poți face nisip cinetic de casă din făină și ulei, iar din apă, acid citric, bicarbonat de sodiu și coloranți alimentari, poți crea… un vulcan colorat!

  1. Galeria de artă

Dacă nu ai nicio idee despre jocuri creative cu copilul tău acasă, încurajați-l pe copilul mic să facă desene sau decupaje colorate pe care să le lipească pe o planșă. Apoi alege-le pe cele mai interesante lucrări împreună cu el și înrămați-le (evident, ramele făcute tot în casă!).

0 comentariu

Citeste in continuare