Există atât de multe motive pentru a investi în Bitcoin. Acest instrument financiar unic a schimbat lumea pentru totdeauna și a introdus digitalizarea economiei. Bitcoin este mult mai mult decât un protocol. Reprezintă o schimbare fundamentală în politica monetară globală. Pentru prima dată, guvernul și politica monetară sunt separate.
Nimeni nu știe exact motivele pentru care creatorul anonim al Bitcoin, Satoshi Nakamoto, a creat Bitcoin. Cu toate acestea, există câteva indicii cu privire la motivele sale. De exemplu, un mesaj criptic este încorporat în blocul Genesis al Bitcoin. Mesajul spune: „The Times 3 January 2009 Chancellor on brink of second bailout for banks”(acest citat face referință la o știre din aceeași dată în care cancelarul Alistair Darling se afla la limita unui nou colaps financiar).
De ce să investim în Bitcoin ?
Majoritatea analiștilor sunt de acord că mesajul care transmite cel mai bine inspirația Bitcoin este să recâștigi controlul asupra viitorului tău financiar. Dezvoltarea sa a fost menită să ofere o formă solidă de bani, liberă de manipularea factorilor externi. Spre deosebire de monedele fiduciare, nu există nicio modalitate ca un guvern să imprime mai mulți Bitcoin. Alimentarea este limitată și este integrată direct în protocolul de bază al rețelei.
Investitorii instituționali iau în considerare Bitcoin
Ori de câte ori un nou produs bazat pe Bitcoin intră în sectorul tradițional, acesta împinge adoptarea Bitcoin la un nou nivel. Aceste instrumente financiare inovatoare permit utilizatorilor să participe pe piața Bitcoin fără a deține direct Bitcoin. Această strategie permite investitorilor să evite reglementările grele sau impozitele pe criptomonede.
Recent, a ieșit la iveală faptul că anumite guverne din întreaga lume au început să acumuleze Bitcoin. Aceste țări recunosc stocul excelent de valoare pe care îl reprezintă Bitcoin și au decis să își protejeze pariurile. Mulți Bitcoin au fost confiscați și au generat profituri uriașe pentru agențiile guvernamentale.
De exemplu, oficialii bulgari au confiscat peste 200.000 de Bitcoin în timpul unei infracțiuni organizate. De asemenea, Suedia, Statele Unite și Coreea de Nord dețin cantități importante de Bitcoin. De la aceste confiscări, unele monede au fost scoase la licitație pentru returnări masive. Într-un caz, Marshals Service din SUA a licitat publicului peste 144.000 Bitcoin pentru 48 de milioane de dolari.
De la oameni dedicați misiunii de a scăpa lumea de bancheri lacomi și de crize economice, la investitori abili care au făcut averi de miliarde de dolari peste noapte sau minți criminale care s-au perfecționat în furtul de informații digitale, crearea de organizații piramidale sau scheme ponzi (o înșelătorie investițională frauduloasă, care promite multiplicarea banilor, cu un risc redus pentru investitori), lumea bitcoin este o oglindă a adevărului, în care dacă te privești, vei vedea cine ești cu adevărat.
Unul dintre cele mai puternice argumente pentru a cumpăra Bitcoin este valoarea acestei criptomonede care este în continuă creștere. În luna februarie Bitcoin a crescut cu peste 10% ajungând la un nou scor record după ce Tesla a anunțat că a investit 1,5 miliarde de dolari în cea mai populară criptomonedă. După acest anunț cotaţia Bitcoin a urcat până la un nivel record de 43.625 dolari.
În ianuarie 2021, cotaţia Bitcoin a urcat până la un nivel record de 38.655 dolari, ceea ce înseamna o creştere de peste 900% comparativ cu valoarea de 3.859 de dolari înregistrată în luna martie a anului 2020, pe măsură ce guvernele au majorat cheltuielile pentru a contracara impactul economic al coronavirusului.