Telefoanele mobile au devenit în ultimii ani o parte importantă din viața fiecăruia dintre noi, fiind utilizate în aproape orice context. Le folosim pentru divertisment, jocuri sau vizionat filme și videoclipuri, dar și pentru a comanda de mâncare sau pentru a ne asigura transportul. Avantajele pe care le aduc sunt majore și ne asigură un grad ridicat de relaxare pentru că simplifică majoritatea activităților care ne-ar fi ocupat mult timp.
Dezvoltarea pieței telefoanelor inteligente a adus o schimbare în ceea ce privește modul în care oamenii se raportează la comunicare, acest lucru datorându-se, în special, rețelelor sociale. Petrecem zilnic un interval semnificativ utilizând telefoanele mobile, studiile arătând faptul că românii petrec peste trei ore zilnic în fața smartphone-urilor. Un factor important pe care nu trebuie să îl pierdem din vedere îl reprezintă impactul asupra stării noastre de sănătate. Deși există numeroase aplicații care ne ajută să ținem evidența anumitor aspecte relevante ale modului în care corpul nostru funcționează – ritmul bătăilor inimii sau calitatea somnului – telefoanele mobile pot juca un rol devastator în dezvoltarea sau agravarea problemelor de sănătate. Din acest motiv, accesul la o asigurare medicală privată poate fi o decizie corectă, aceasta permițând beneficiarului să aibă parte de servicii medicale la cele mai înalte standarde, în țară sau în străinătate.
Acest tip de asigurare poate fi încheiat cu una dintre companiile din România precum MediHelp Internațional și are rolul de a oferi stabilitate în cazul apariției unei afecțiuni.
Ce beneficii oferă o asigurare medicală MediHelp?
O asigurare medicală privată, în schimbul unei sume lunare, asigură beneficiarului accesul la servicii medicale de înaltă calitate în țară sau în străinătate, în cadrul unei rețele de peste 425.000 de clinici și spitale. Acesta primește garanția unui timp de așteptare redus, dedicarea medicului și eliberarea de grija birocrației, iar plata consultațiilor și tratamentelor revine asiguratorului.
Asigurarea garantează plata pentru servicii medicale complexe care pot fi necesare dacă apar probleme de sănătate. Beneficiarul unei asigurări medicale MediHelp are acces la teste de diagnosticare precum EKG, RMN, CT, scanare PET, la analize de laborator și consultații multidisciplinare, dar și de tratament în cazul bolilor grave precum cancerul. În această situație, MediHelp Internațional mai pune la dispoziție un plan de asigurare cancer, Planul Light, care oferă servicii specializate acestui tip de afecțiune.
Telefoanele mobile ne pot afecta în diverse moduri, de aceea, punerea la adăpost cu ajutorul unui instrument precum o asigurare medicală privată reprezintă o alternativă benefică datorită accesului la medicina de prevenție, ale cărei costuri sunt acoperite.
Care sunt afecțiunile pe care utilizarea îndelungată a telefoanelor mobile le cauzează?
- Reducerea calității somnului – lumina albastră a ecranului este interpretată de creier ca lumina zilei, ceea ce ne va face să rămânem alerți mai mult timp, fiindu-ne greu să adormim, creierul eliberând mai puțină melatonină.
- Diminuarea capacității de concentrare – Facebook, Instagram, SnapChat, WhatsApp, Tik Tok sau Twitter, mail-ul și orice altă aplicație instalată oferă un flux constant de notificări care ne distrag atenția de la sarcinile pe care le avem de îndeplinit. Studiile arată faptul că abilitatea noastră de concentrare scade constant odată cu evoluția tehnologiilor din jurul nostru.
- Emiterea unor radiații care pot cauza boli grave – comunicarea mobilă se realizează prin radiații electromagnetice de radio-frecvență, emise de fiecare smartphone. Astfel, în momentul utilizării lor, corpul nostru este expus unui nivel variabil de emisii, care pot cauza, în cele mai grave situații, cancer. O asigurare pentru cancer de la MediHelp reprezentă un instrument eficient de prevenire a unor astfel de situații.
- Scăderea capacității de memorare – uriașa capacitate a telefoanelor inteligente de stocare a informațiilor ne face să ne bazăm tot mai mult pe ele când vine vorba de notarea informațiilor și tot mai puțin pe memoria noastră.
- Afectarea sănătății ochilor – capacitatea ochilor noștri de a se apăra de efectele negative ale luminii albastre a ecranelor este redusă, de aceea, prea mult timp în fața smartphone-ului poate avea efecte neplăcute. Lumina albastră distruge celulele fotoreceptoare din ochi care nu se regenerează, ceea ce, în cazuri grave, poate duce la orbire.
- Apariția dependenței – tot mai multe persoane, în special tinerii, sunt diagnosticați cu afecțiuni care demonstrează dependența față de utilizarea dispozitivelor mobile. Printre acestea regăsim FOMO – Fear of Missing Out – care reprezintă teama de a nu fi conectat constant la mediul digital și de a pierde informații esențiale, ceea ce poate crește gradul de anxietate sau depresie al unei persoane.