Iti doresti o casa la rosu? Apeleaza la profesionisti si vei face o investitie pentru toata viata si generatiile urmatoare!

by Redactia B24FUN

Din ce in ce mai multi oameni isi doresc propria lor casa, propria lor locuinta pe care sa o poata amenaja si intretine asa cum se cuvine. Casa la rosu reprezinta constructia unui imobil fara finisaje si fara partea exterioara, invelitoarea si hidroizolatia in cazul acoperisurilor terasate. Casa la rosu este constructia al carui nume vine de la culoarea caramizii care nu este acoperita, dar acest nume se extinde si pentru constructii din beton sau din alte materiale.

In cadrul companiei cassata.ro personalul calificat stie ce sa ofere clientilor, iar constructiile la rosu cu o suprafata de 200 de metri patrati este de 60 de zile, in functie de conditiile meteo si tehnice din locatia santierului.

Ce este casa la rosu? De ce se merita sa investesti intr-o astfel de constructie?

Casa la rosu reprezinta turnarea fundatiei, ridicarea structurii de rezistente, ridicarea zidurilor si structurii acoperisului, fara instalatii termice, sanitare sau electrice montate. In cazul in care exista timp si conditiile meteo permit, se poate discuta si finalizarea acoperisului cu montajul invelitorii.

Constructia unei case la rosu incepe o data cu obtinerea actelor si aprobarilor necesare, incluzand certificatul de urbanism care stabileste daca terenul este potrivit pentru constructia unei case din punct de vedere tehnic si autorizatia de constructie si de imprejmuire. Personalul calificat si specializat impreuna cu un inginer responsabil tehnic cu executia si un inginer responsabil cu calitatea constructiei se ocupa de tot ceea ce este necesar pentru construirea unei case la rosu.

Etape pentru construirea unei case la rosu

Turnarea fundatiei este o etapa foarte importanta in constructia unei case, practic si cea mai grea etapa. Se sapa terenul conform cotelor din proiect si dupa aceasta etapa se trece la executarea armaturilor, la montarea conductelor de utilitati si la turnarea betonului pentru grinzi. Urmeaza decofrarea si umplerea fundatiei cu pietris si cu pamant, preucm si turnarea straturilor de termo si hidroizolare si a placilor pentru fundatie.

Urmatoarea etapa este suprastructura casei, sau zidaria, din BCA sau din caramida, materiale durabile care rezista la factorii externi. Peretii casei sunt ridicati conform proiectului tehnic dupa ce s-a realizat structura de rezistenta din diverse elemente verticale si orizontale. Centura casei este cel mai important element al structurii de rezistenta, ce face legatura intre zidurile verticale si fundatie.

A treia etapa este turnarea planseelor dintre etaje, in cazul careia echipa va lucra atent si va respecta proiectul. Este necesara apoi ridicarea peretilor despartitori de rezistenta care preiau si transmit incarcarile ce actioneaza asupra lor, fara sa pericliteze integritatea si siguranta cladirii. Scarile interioare reprezinta urmatorul pas pentru ridicarea carora este necesara efectuarea unor masuratori exacte si corecte.

Dupa ce structura de rezistenta a fost finalizata, urmeaza acoperirea capriorilor cu scanduri cu rol de sustinere pentru invelitori. Optional, urmatoarea etapa este reprezentata de alegerea tipului de invelitoare ce va fi folosit pentru finalizarea acoperisului.

0 comentariu

Citeste in continuare