Dacă tocmai ești în căutarea celor mai bune dotări pentru restaurantul sau barul tău, categoric de pe lista cu priorități pe care ai întocmit-o deja nu poate să lipsească un răcitor de băuturi foarte bun, nu-i așa?
Cunoaștem deja cu toții seria de echipamente horeca compacte din această categorie cu poziționare pe tejghea. Dar ce te faci dacă vrei mai mult? Adică un răcitor cu randament maxim, care să nu bată la ochi, să stea cuminte undeva ascuns (sub tejghea sau chiar în pivniță), dar să își facă treaba la perfecție.
Ce trebuie să cauți la un răcitor bun?
Un astfel de echipament modern trebuie obligatoriu să îndeplinească anumite cerințe de bază:
– să aibă încorporată o tehnologie înaltă, capabilă să răspundă provocărilor unor medii de lucru variate;
– să fie un aparat compact, așa încât să poată fi instalat ușor sub tejghea;
– să aibă posibilitatea de a fi reglat manual atât în ceea ce privește temperatura, cât și presiunea;
– să consume puțină energie electrică;
– să fie realizat din materiale calitative, eco friendly (și nu doar pentru că așa e la modă acum!);
– să ofere un acces rapid și ușor la componentele sale pentru o mentenanță deosebită, desfășurată eventual chiar la fața locului unde echipamentul este poziționat;
– dacă este posibil, chiar dacă proprietarul de local se fixează asupra unei categorii de astfel de produse provenind de la un fabricant renumit, să aibă alternative, respectiv să existe în serie mai multe modele dintre care să poată să îl aleagă pe acela care îi acoperă cel mai bine necesitățile obiective pe care le are în activitatea sa de vânzare a băuturilor ce au nevoie de răcire.
De ce să îți dotezi unitatea cu un model de răcitor Green Line?
În primul rând pentru că este un produs ecologic, ar putea răspunde pe nerăsuflate fanii protecției mediului.
E corect și acest lucru, dar beneficiile unei astfel de alegeri nu se rezumă doar la faptul că el folosește agentul frigorific R-290, că prezintă un sistem de economisire a energiei electrice interesant, că este fabricat din materiale complet reciclabile și fără izolare poliuretanică.
Indiferent că o să te orientezi către modelul potrivit din subcategoria CWP Green Line, CWP Mobile Green Line sau AS Green Line, o să te feliciți imediat ce începi să îl pui la lucru, pentru că vei avea în localul tău un răcitor sub tejghea cu o structură a unității creativ realizată, care îi permite să aibă performanțe ridicate, o greutate scăzută, dimensiuni reduse și un design simplu, dar eficient.
Cei care au deja un echipament din seria Green Line spun despre un astfel de aparat că este un răcitor +/- 20%.
Ce înseamnă asta?
Răcitorul Green Line are o putere de răcire mai mare cu 20% și un consum mai redus de energie cu 20% decât alte echipamente fabricate de branduri celebre în industria dotărilor horeca.
Seria CWP Green Line include mai multe produse, diferențiate prin capacitatea de răcire continuă a băuturilor calculată pe oră. Ea începe cu CWP-100, un model de răcitor care poate să ajungă până la 100 l de băutură pe oră și sfârșește cu modelul CWP-300 care, precum îi spune și numele, poate să răcească continuu nu mai puțin de 300 l de bere sau alte băuturi într-o oră.
Specific tehnologiei de răcire utilizate la gama CWP de la LINDR este faptul că eficiența este cu 45% mai mare decât puterea sa, deoarece echipamentul cu compresor transferă puterea frigorifică direct la răcire, ceea ce reduce automat și consumul de energie electrică.
Se mai adaugă la asta și faptul că berea sau diverse alte tipuri de băuturi ce se servesc clienților răcite vor curge printr-o serpentină din oțel inoxidabil destul de lungă pentru ca lichidul să nu sufere un șoc termic de la foarte rece la temperatura ambiantă.
Este suficient ca echipamentul să fie pornit doar de un sfert de oră și primele băuturi să poată fi gata de a fi turnate în pahare sau halbe.
Operatorul răcitorului CWP Green Line are un control perfect asupra temperaturii, datorită regulatorului ce permite selectarea a nu mai puțin de 7 trepte de temperatură.
Presiunea echipamentului se reglează cu ajutorul unui șurub aflat lângă manometru și poate să fie selectată în intervalul 1 până la 3,4 Bari.
Răcitoarele de băuturi din seria CWP Green Line, precum și cele din seria CWP Mobile Green Line sunt extrem de rezistente, iar pe durata vieții de funcționare necesită o întreținere extrem de redusă. Mai adăugăm la acest beneficiu și faptul că și costurile de operare sunt minime.
Mai trebuie menționat și faptul că aceste echipamente sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, motiv pentru care pot fi ușor de igienizat.
Pentru aceia care au nevoie de un sistem de răcire al berii ceva mai mic, există varianta lui AS-80, un răcitor care, așa precum îi spune și numele, poate să răcească continuu până la 80 l de bere într-o oră. Pentru doritori există și variante de capacitate ceva mai mare, care pot merge până la 200 l pe oră.
La fel ca și celelalte tipuri de răcitoare prezentate anterior, echipamentele Green Line AS au un consum redus de energie electrică cu 20%, în condițiile în care puterea de răcire este mai mare cu 20%
Aceasta subcategorie de răcitoare din seria Green Line sunt dotate cu agitator cu pompă de 6 sau 8 m (în funcție de model), componentă cu rolul de recirculare a apei în coloana de băutură pentru a se menține temperatura acesteia la nivel optim de la răcitor și până la robinetul de bere. Iată o facilitate care permite ca echipamentul să poată fi montat inclusiv în pivniță.
Fiind prevăzut cu două mânere de prindere în părțile laterale ale aparatului, transportul și respectiv mutarea acestuia dintr-un loc în altul, se poate face foarte ușor, cu atât mai mult cu cât are și dimensiuni relativ mici.
Se știe că o bere caldă este mai rea decât orice, așa încât orice unitate care vinde această băutură la halbă sau pahar trebuie să își achiziționeze obligatoriu cel mai bun răcitor dacă vrea să rămână în afaceri.
La TC Romania Crown Cool vei găsi și tu o gamă largă de răcitoare eficiente din punct de vedere energetic, al costurilor, eco friendly, concepute și dezvoltate de către renumiți producători pentru a răspunde cerințelor celor mai exigenți consumatori.