Rumegusul si aschiile ramase dupa prelucrarea lemnului se usuca si se preseaza cu echipamente speciale, obtinandu-se astfel peleti din lemn. In timpul procesului de fabricare a peletilor din lemn nu se adauga niciun fel de substante chimice sau aditivi, iar cea mai buna materie prima ramane lemnul de fag. Cu o cantitate de umezeala mica, ceea ce permite o eficienta ridicata in timpul procesului de ardere, peletii din lemn sunt ideali pentru incalzirea locuintelor.
Incalzirea cu peleti: durabila, accesibila si convenabila
In majoritatea gospodariilor, modul de incalzire pe timp de iarna ridica mari probleme locatarilor. Alegerea unui sistem de incalzire centrala este o chestiune care presupune compararea eficientei produselor si diversele solutii existente pe piata. Atunci cand oamenii cauta solutii de incalzire ieftina si eficienta, peletii din lemn se vor dovedi excelenti!
Plecand de la soba pe lemne, trecand prin centrala pe gaze si ajungand la panourile radiante, exista o mare varietate de sisteme de incalzire a locuintei. Atunci cand nu exista acces la gaze naturale si oamenii nu pot investi in pompe de caldura, cea mai buna solutie este cazanul pe peleti. Cazanul pe peleti din lemn are o serie de avantaje, iar peletii sunt usor de gasit si de cumparat in oferta magazinului online King Pellet.
Cazanul pe peleti este automatizat, se opreste singur cand nu mai are nevoie de ardere, fiind usor de alimentat chiar si pentru o saptamana. Peletii sunt ecologici, lemnul absorbind o mare cantitate de dioxid de carbon pe durata vietii. In plus, comparativ cu lemnul normal, peletii au o putere calorica mai mare, se gasesc pe tot timpul anului si pot fi achizitionati la un raport calitate – pret foarte bun.
Mai mult decat atat, randamentul de ardere al cazanului pe peleti si rata de transfer a caldurii depaseste 90%, fiind un dispozitiv usor de utilizat si de controlat. In plus, este usor de curatat si are protectie impotriva arderii inverse.
Este bine de stiut faptul ca prima unitate de productie a peletilor a aparut in anii 1970 in Statele Unite ale Americii, peletii avand o putere calorica si o densitate mare, costuri de transport destul de mici, posibilitate de stocare si utilizare automatizata, dar si emisie de fum redusa la ardere. Peletii reprezinta cea mai buna optiune de producere a energiei curate, cu mici emisii de dioxid de carbon.
In functie de depozitul de peleti si de automatizarea centralei, aceasta poate functiona chiar si doua luni, iar cenusa rezultata poate fi utilizata ca ingrasamant natural, fiind foarte bogata in minerale. Aceasta solutie este ideala pentru zonele in care reteaua de gaze naturale nu este disponibila, putand sa inlocuiasca cu succes lemnele. Peletii sunt perfecti pentru centralele de bloc, de cartier si pentru instalatiile industriale.
O casa bine izolata, cu o suprafata de pana la 200 de metri patrati, poate sa fie complet asigurata cu o centrala termica pe peleti, cu costuri relativ scazute. Incalzirea pe peleti este o afacere foarte buna.