Prin proiectul “City of Energy”, Enel isi propune sa transforme Bucurestiul intr-un oras plin de culoare si energie, oferind posturile sale de transformare ca suport pentru arta urbana in marile orase in care compania activeaza. Astfel, cei care traverseaza Parcul Kiseleff in aceasta perioada pot invata despre pionierii aviatiei romane; Aurel Vlaicu, Henri Coanda si Traian Vuia au fost pictati, alaturi de inventiile lor care au revolutionat aeronautica, pe peretii unui post de transformare Enel aflat in acest parc.
Pe 17 iunie 1910, Aurel Vlaicu a decolat deasupra Campului Cotroceni, cu primul avion construit pe teritoriul romanesc. Prin aceasta realizare aeronautica, Romania a devenit a treia tara din lume, dupa Statele Unite ale Americii si Franta, pe teritoriul careia s-a zburat cu un aparat original, inventat, construit si pilotat de un cetatean al tarii respective. Trei ani mai tarziu, geniul romanesc daruieste lumii o noua inventie. “Vlaicu III” a fost primul avion functional din lume construit integral din metal. Aurel Vlaicu incearca sa traverseze Carpatii cu acest avion, dar se prabuseste langa Campina.
Portretul lui Aurel Vlaicu se regaseste pe peretii postului de transformare Enel din Parcul Kiseleff, alaturi de cel al lui Henri Coanda, inventatorul avionului cu reactie si al efectului care ii poarta numele.
Langa ei se afla portretul unui alt pionier al aviatiei mondiale, Traian Vuia, cel care a realizat primul zbor autopropulsat cu un aparat mai greu decat aerul, la Montesson, langa Paris, in 1906.
Opera de arta poarta semnatura artistilor urbani Fear si Suflo si este cel de-al noualea post de transformare pe care compania Enel il inaugureaza in cadrul proiectului City of Energy. Sase dintre ele se afla in Bucuresti, unul in Constanta si unul in Timisoara.