Cum transformă evenimentele Bucureștiul zi de zi

by Redactia B24FUN

Bucureștiul a fost mereu orașul care a atras, atât turiști, cât și multe persoane care au ales să facă din acesta o casă.

Cunoscut în vremuri apuse drept Micul Paris datorită arhitecturii și a influențelor culturale pe care le-a primit în perioada interbelică, orașul nostru a devenit încet încet un hub cultural important în Europa de Est.

Și acum, dacă urmărești să faci o listă cu evenimente in Bucuresti azi care să fie pe placul tău, suntem convinși că o vei aduna foarte repede.

Dar haide să vedem cum a ajuns Bucureștiul să fie un hub cultural care adună laolaltă deopotrivă români, cât și străini dornici de a-și lărgi orizonturile.

Evoluția culturală a Bucureștiului

Orice oraș din țara noastră ar trebui să evolueze de la an la an, iar acest lucru se face cel mai ușor prin implicarea societății și prin deschiderea spre nou.

În perioada interbelică, Bucureștiul a fost un oraș vibrant, la mare căutare datorită deschiderii spre artă și literatură, care a adunat în sânul său artiști precum Eliade, Brâncuși sau Enescu.

Perioada care a urmat, și anume comunismul, nu a fost la fel de prolifică pentru cultură și arte, multe dintre acestea fiind cenzurate. Existau însă Teatre de Stat, Opera sau Ateneul care le permiteau iubitorilor de frumos să își găsească locul atunci când aveau nevoie de o evadare. Acestea sunt simboluri că arta și cultura pot să treacă și prin perioade mai negre și să supraviețuiască.

După Revoluție, însă, scena culturală din București și din întreaga țară deopotrivă a început să renască și să se lărgească, făcând din orașul capitală și din România locuri în care vin chiar și străini din toate capetele lumii pentru a se bucura împreună de tot ceea ce înseamnă artă.

Cum a început să se dezvolte Bucureștiul

Așa cum există o vorbă care spune că e nevoie de un sat să crești un copil, la fel este și în cazul culturii și al artelor. Este ideal faptul că instituțiile de stat sunt prezente atât în comunități mari, cât și în comunități mici; însă este la fel de important și faptul că există oameni și instituții private care își doresc să pună umărul la evoluția culturală. Astfel, vedem tot mai des inițiative pornite dintr-un colț al orașului care au ajuns în câțiva ani să adune persoane din toată țara care doresc să se implice în acestea.

Faptul că avem și o dezvoltare a infrastructurii culturale este un nou plus. Renovarea și restaurarea clădirilor vechi și păstrarea caracteristicilor acestora este o dovadă că ce e bun rezistă în timp și merită să fie păstrat.

Apoi apariția spațiilor culturale alternative: fie că sunt pe stradă, în hale sau în alte clădiri abandonate pentru o vreme, ne demonstrează că orice merită o a doua șansă și că și ce a fost ignorat poate să strălucească atunci când sunt pe aproape oamenii potriviți.

O altă mare bucurie sunt festivalurile care s-au născut și au crescut local, însă, în timp, au ajuns să adune oameni din toată lumea, iubitori de artă de orice fel și de frumos.

Care sunt evenimentele de impact din București

Bucureștiul este orașul care nu doarme niciodată și în care poți să găsești mereu ceva de făcut: de la evenimente de o mai mare anvergură la concerte în cluburi și restaurante, toate au darul de a te face să te simți bine oricând simți nevoia.

Iată însă care sunt câteva dintre evenimentele care ne-au pus chiar și pe liste internaționale:

  • Festivalul Internațional George Enescu;
  • TIFF;
  • Noaptea Muzeelor;
  • Street Delivery.

Pe lângă acestea, în București poți să participi la festivaluri mai mici care sărbătoresc diversitatea culturală a orașului precum Balkan Trafik sau Festivalul Ambasadelor. În plus, există restaurante și cluburi care găzduiesc concerte cu muzică pentru toate gusturile.

Poți să descoperi părți ale orașului în care nu ajungi de obicei precum Parcul Național Văcărești sau Cartierul creativ.

Evoluția Bucureștiului din punct de vedere cultural a făcut doar bine orașului și țării deoarece ne-a pus pe harta lumii și aduce mai aproape de noi artiști pe care cu greu speram să îi vedem vreodată live.

Credite foto: unsplash.com

0 comentariu

Citeste in continuare