Ce calități pot fi mai atractive decât aspectul fizic

by Redactia B24FUN

Având în vedere că acordăm destul de multă atenție aparențelor și ne formăm rapid o primă impresie, ar fi ușor să presupunem că aspectul este ceea ce contează cel mai mult în găsirea unui partener. Dar, deși aspectul contează la prima vedere, există și alte calități care pot face ca o persoană să devină atractivă.

Iată câteva calități ce nu țin de aspectul fizic, dar care pot face ca o persoană să fie considerată atractivă.

Bunătatea

Bunătatea este adesea un semn de inteligență emoțională, care este și ea o caracteristică foarte atractivă. 

Pe de o parte, bunătatea arată adesea că o persoană este fericită și împăcată cu ea însăși, ceea ce transmite o energie pozitivă. Pe de altă parte, bunătatea este adesea sinonimă cu altruismul, grija și empatia. Ca și iubirea, este nevoie de exercițiu pentru a o înțelege și a o simți. Poți împărtăși iubirea cu ceilalți prin acte de bunătate, cum ar fi un zâmbet, un cuvânt frumos, o faptă neașteptată sau un cadou mult dorit, precum o bijuterie deosebită din colecția nouă de inele aur femei, pentru parteneră. Această calitate te poate face mai atractiv în ochii celorlalți.

Sănătatea care se vede 

Fără să ne dăm neapărat seama, multe dintre aspectele pe care le considerăm atractive sunt indicii fizice ale sănătății. Este o chestiune ce ține de biologia evolutivă: o persoană sănătoasă are șanse să aducă pe lume copii sănătoși. Astfel, ne plac intuitiv lucruri precum pielea netedă și fină, ochii limpezi, dinții curați, părul îngrijit. Așadar, ține cont că o alimentație sănătoasă, exercițiile fizice și somnul suficient pot face multe pentru aspectul tău. 

Buna dispoziție 

În general, oamenii preferă să fie în preajma celor care exprimă buna dispoziție. De fapt, zâmbetul este un factor important pentru a stabili dacă un chip este sau nu atractiv. Oamenii fericiți emană adesea energie pozitivă, care poate fi mai atractivă pentru ceilalți. Optimismul și bucuria pot crea o atmosferă primitoare și caldă, facilitând crearea unei conexiuni. 

Flexibilitatea 

Oamenii sunt atrași de persoanele care au valori morale dezirabile, care împărtășec opinii informate și sunt deschise la discuții, fără a încerca să își impună punctul de vedere cu orice preț. Cu toate acestea, a fi o persoană care este de acord cu opinia tuturor nu este nici pe departe la fel de atractiv. Ne plac, așadar, persoanele autodidacte, care se informează și gândesc critic asupra problemelor.

Inteligența emoțională 

A-i asculta pe ceilalți și a te pune în locul lor este o trăsătură extrem de atractivă. Inteligența emoțională te ajută să distingi între momentul în care trebuie să taci și cel în care trebuie să-ți spui punctul de vedere. Cei care fac acest lucru, caută să înțeleagă mai degrabă decât să câștige un argument într-o conversație, calități pe care multe persoane le caută la partenerii lor.

Autodisciplina

Atunci când cineva este autodisciplinat, are grijă de sine mai degrabă decât să se bazeze pe apropiați sau partener pentru a avea grijă de nevoile sale. Aceste persoane sunt mai atractive deoarece dau dovadă de maturitate emoțională și autosuficiență, eliberând de presiune un potențial partener.

Mentalitatea de creștere

Oamenii sunt mai atractivi atunci când nu rămân rigizi în gândirea lor. Cel mai mare predictor al unei relații sănătoase este dorința cuiva de a-și înfrunta defectele și de a lucra la ele în loc să fugă, să le ascundă sau să le interiorizeze. De aceea, a fi deschis la feedback-ul sincer al celorlalți despre tine și a-ți exprima dorința de a te schimba fără a fi defensiv este o calitate atractivă. 

Așadar, deși avem cu toții tendința de a ne concentra mai întâi asupra aspectului fizic, această tendință dispare rapid atunci când persoanei ce ne-a atras atenția îi lipsesc trăsăturile de personalitate potrivite pentru a face o relație să funcționeze. O relație pe termen lung devine magică atunci când ambii parteneri prezintă trăsături de personalitate care îi fac atrăgători mult timp după ce aspectul se poate schimba.

Sursa foto: shutterstock.com

0 comentariu

Citeste in continuare