Ce sa vizitezi in Brasov?

by Redactia B24FUN
ce sa vizitezi in brasov

Introducere

Brasov, unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, este situat in inima Transilvaniei si este inconjurat de Muntii Carpati. Orasul este plin de istorie, cultura si peisaje naturale impresionante, facandu-l o destinatie perfecta pentru turisti din toate colturile lumii. In acest articol, vom explora principalele atractii turistice pe care Brasovul le ofera.

Piata Sfatului si Biserica Neagra

Piata Sfatului, centrul istoric al Brasovului, este locul perfect de a incepe explorarea orasului. Aceasta piata medievala este inconjurata de cladiri vechi colorate si pavata cu pietre care iti dau senzatia unei calatorii inapoi in timp. In mijlocul pietei se gaseste Casa Sfatului, care gazduieste acum Muzeul de Istorie al Brasovului. Un alt punct de reper al pietei este Biserica Neagra, cea mai mare biserica gotica din Romania. Numele bisericii provine de la peretii negri, patati de fumul incendiului din 1689. Interiorul bisericii este impresionant, cu un altar mare, vitralii colorate si o colectie de covoare orientale vechi.

Cetatea Brasovului

Situata pe Dealul Cetatii, Cetatea Brasovului ofera o priveliste panoramica asupra intregului oras si a imprejurimilor sale. Cetatea, initial construita in secolul al XIII-lea, a fost reconstruita si intarita de-a lungul secolelor pentru a proteja orasul de invazii. Astazi, desi a ramas doar o parte din structura originala, cetatea este un loc popular pentru plimbari si picnicuri, oferind vizitatorilor sansa de a se relaxa in timp ce se bucura de peisajele minunate.

Strada Sforii si Biserica Sfantul Nicolae

Strada Sforii, una dintre cele mai inguste strazi din Europa, este cu siguranta un loc pe care trebuie sa il vizitezi in Brasov. Cu o latime de doar 1,3 metri, strada a fost initial folosita ca ruta de acces pentru pompieri. Plimbarea prin aceasta strada unica este o experienta de neuitat. Nu departe de Strada Sforii se afla Biserica Sfantul Nicolae, o bijuterie arhitecturala datand din secolul al XIV-lea. Biserica este un exemplu remarcabil de mix intre stilul gotic si cel bizantin, avand fresce impresionante si o colectie valoroasa de carti vechi si icoane.

Muntele Tampa

Pentru iubitorii de natura si drumeții, Muntele Tampa este destinatia perfecta. Accesibil pe jos prin mai multe trasee marcate sau cu telecabina, varful Tampa ofera o vedere spectaculoasa asupra intregului oras Brasov si a muntilor inconjuratori. Pe varf se afla simbolul orasului, litera "BRAȘOV", inspirat de celebrul semn "HOLLYWOOD" din Los Angeles. De asemenea, pe Tampa se poate vizita fortificatia bastionara construita in perioada austriaca, care era parte din sistemul de fortificatii al orasului.

Imprejurimile Brasovului

Brasovul nu este doar despre centrul sau istoric si natura din imediata apropiere. Imprejurimile orasului ofera si ele numeroase posibilitati de excursii si activitati. Castelul Bran, cunoscut si sub numele de Castelul lui Dracula, este situat la doar 30 de kilometri de Brasov si este unul dintre cele mai vizitate locuri din Romania. Un alt loc care merita vizitat este Rasnov, cu cetatea sa impunatoare care ofera o priveliste superba asupra Vaii Brasovului si muntii Bucegi. Nu in ultimul rand, statiunea Poiana Brasov, situata la doar 12 kilometri de oras, este perfecta pentru iubitorii de schi, dar si pentru cei care doresc sa se relaxeze in natura.

In concluzie, Brasovul este o destinatie care ofera ceva pentru fiecare – de la istorie si cultura, la natura si aventura. Fie ca esti in cautarea unei escapade romantice, a unei vacante in familie sau pur si simplu vrei sa explorezi singur frumusetile Romaniei, Brasovul este locul perfect pentru a experimenta diversitatea si bogatia acestei tari minunate.

0 comentariu

Citeste in continuare