Cunoscute pentru capacitatea lor de a permite luminii să intre în casă, ușile glisante din sticlă adaugă un plus de valoare designului interior. Fie că vorbim de cele pentru terasă sau cele care fac trecerea dintr-o cameră în alta, ușile glisante din sticlă oferă acces facil către orice spațiu și senzația de mai mult spațiu în încăpere.
Totuși, ca orice alt element arhitectural, ușile au nevoie ocazional de reparații sau îmbunătățiri privind feroneria. Pentru a ajuta proprietarii, specialiști Rom Decor îți indică cele mai frecvente 5 probleme și soluții relevante pentru uși de sticlă glisante:
Role murdare
Ușile din sticlă, mai ales cele care dau spre exteriorul casei și cele montate pentru închiderea terasei, sunt susceptibile la praf și alte tipuri de murdărie. Unele piese, în special rolele, se murdăresc, îngreunând deschiderea sau închiderea ușii. Dacă rolele respective sunt murdare, includeți accesoriul pentru spații înguste al aspiratorului în vederea curățării. După aceea, ștergeți murdăria rămasă cu un prosop de hârtie umed.
Sticlă spartă
Ușile de sticlă se sparg sau se crapă din diferite motive. Este posibil să se fi aplicat o presiune ridicată în timpul curățării.
Tocmai din acest motiv, specialiștii Rom Decor vă recomandă ușile glisante realizate din sticlă securizată, nu din sticlă standard. Datorită proprietăților sale și a procesului de fabricație, sticla securizată se poate sparge la șoc/ impact puternic, dar în urma spargerii rezultă cioburi multe și mărunte, netăioase, inofensive. Oricare ar fi cauza și tipul de sticlă utilizat, nu stați cu ușa de sticlă spartă. Infractorii ar putea pătrunde în casă, iar apa se poate infiltra prin crăpături. Specialiștii Rom Decor stau la dispoziția dvs. cu o gamă variată de uși glisante din sticlă securizată, adaptate gusturilor și nevoilor dvs.
Traseul de glisare este uzat
Unele dintre problemele funcționale încep atunci când șina de glisare este deteriorată sau obstrucționată. Veți auzi adesea un sunet de răzuire.
Acesta este momentul în care șina este dezlipită, motiv pentru care alunecarea ușii devine dificilă. Părțile libere sau deteriorate sunt periculoase și trebuie reparate sau înlocuite. În unele cazuri, șina trebuie îndreptată sau înlocuită complet.
Sticla a ieșit de pe șină
Ați observat un decalaj între panoul de sticlă și șina de culisare? Acesta este un alt simptom comun al deteriorării sau al prăbușirii rolei ușii glisante. Apare atunci când se folosește forță extremă pentru a deschide și închide ușa glisantă.
Dacă nu este reparată la timp, ușa devine extrem de periculoasă (mai ales dacă în casă există copii) și poate cădea în cele din urmă.
Pentru a evita această problemă, vă recomandăm ca atunci când achiziționați o ușă culisantă din sticlă să vă asigurați că sistemul de culisare este dotat cu: opritor mecanic, amortizor Soft Close, capace și sisteme de siguranță laterale pentru închidere.
Concluzii
Uneori, repararea unei uși glisante din sticlă poate ajunge să fie o sarcină costisitoare și care consumă mult timp. Pentru evitarea oricăror probleme, apelează la profesioniștii Rom Decor. Avem experiența de care aveți nevoie pentru toate înlocuirile și reparațiile ușilor glisante din sticlă.