3 trasee montane din România pe care nu trebuie să le ratezi

by Redactia B24FUN

Dacă te-ai hotărât să petreci mai mult timp în mijlocul naturii, departe de mașini, autobuze, de poluare și de forfota zilnică care ne înconjoară majoritatea timpului, profită de frumusețile naturii și străbate câteva trasee montane renumite din  România.

Industria turismului s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani și la noi în țară. Există locuri de cazare foarte bune în aproape toate regiunile turistice importante, la prețuri foarte bune.

O excursie în munți nu mai costă la fel de mult ca în urmă cu 20 de ani și condițiile de cazare sunt foarte bune. Multe restaurante au preparate tradiționale gustoase și sunt cu mult bun simț amenajate în așa fel încât turiștii să fie pe deplin mulțumiți. 

Care sunt traseele montane pe care ți le recomand?

Izvorul Muntelui – Cabana Dochia

Chiar dacă nu locuiești în apropiere, Parcul Național Ceahlău trebuie vizitat. Cei care îl cunosc deja, revin cu mare plăcere ori de câte ori au ocazia să revadă locurile de vis și panorama spectaculoasă de aici.

Traseul acesta este spectaculos, mai ales din punctul de vedere al peisajelor. Vei avea nevoie de 4 ore pentru urcare și de 3 ore la coborâre. Este un traseu de o zi pe parcursul căruia vei străbate păduri de rășinoase, poiene pline de flori de munte. Stâncile impunătoare nu vor lipsi și nici apa limpede de izvor de munte. Nu este deloc un traseu greu de străbătut. Diferența de nivel de pe parcursul acestuia este de doar 1020 de metri. Nu este nevoie de multă experiență pentru a străbate acest drum prin munte.

Poți admira Vârful Toaca situat la o altitudine de 1904 m și stânca Panaghia lângă acesta. Pe traseu mai există și un alt loc unde merită să poposiți mai mult: Piatra cu Apă. Este vorba despre o grotă de aproximativ 10 m adâncime. Aceasta are o înălțime de 6 m. prin tavanul său, printr-o fisură se infiltrează apa care provine de la ploi sau din topirea zăpezilor. Din apropierea acesteia, poate fi văzut platoul Ocolașului Mare și Cabana Dochia. De asemenea, se mai pot vedea și stâncile Detunatelor. Este unul dintre cele mai frumoase trasee montane din munții Ceahlău.

Canionul Șapte Scări

Este un alt traseu important din România. Majoritatea persoanelor care locuiesc în regiunea Brașovului îl cunosc foarte bine. Este ușor de străbătut chiar și de către copii, diferența de nivel fiind de doar 58 de metri. Merită reținut faptul că în această regiune poate fi admirată cea mai lungă tiroliană de la noi din țară. Are aproximativ 4000 de metri de cablu. Traseul are o durata de doar 30 de minute.

Bușteni – Cascada Urlătoarea

O locație agreata mult de persoanele care locuiesc în București. Este un traseu ușor de parcurs. Nu durează mult timp. Cascada este de o frumusețe izbitoare. Întregul traseu poate fi străbătut în aproximativ 1,5 ore.

Evadarea în mijlocul naturii va reuși cu succes să vă încarce cu energiile cele mai pozitive. Merită o astfel de drumeție, ori de câte ori vei avea ocazia să ajungi prin apropiere. Chiar dacă senzațiile nu vor fi atât de tari ca atunci când vei încerca un salt cu parașuta sau o plimbare cu balonul cu aer cald, relaxarea nu va întârzia prea mult să apară și nici buna dispoziție. Vei fi înconjurat de minunățiile naturii care sunt fascinante pe tot parcursul anului.

Călătorie cât mai plăcută!

 

0 comentariu

Citeste in continuare