3 exerciții comune care pot să te aducă la MedSport, o clinică privată de ortopedie din București

by Redactia B24FUN

Mergi la sală? Indiferent de nivelul la care te afli, te poți lovi. Află care sunt cele 3 exerciții din cauza cărora poți ajunge la un medic ortoped din cadrul clinicii MedSport!

Ah, excesul de zel. Toți atleții (și nu numai) sunt familiarizați cu dorința de a-ți întrece limitele, iar atunci când sari capra, figurativ vorbind, ajungi la o clinica privata ortopedie, în cazurile de rupturi musculare, leziuni la nivelul tendoanelor, ligamentelor sau chiar fracturi. Acestea sunt 3 dintre exerciții comune pe care entuziaștii de la sală le fac deseori greșit și ajung de la bal la spital:

  • Deadlift-ul românesc, cunoscut și ca îndreptarea cu halteră.

Acest exercițiu presupune să ridici, din bazin, o greutate pusă pe o halteră, în timp ce spatele tău este drept. Nu e de mirare că apar diverse dureri dacă acest exercițiu este făcut greșit. Umerii pot fi suprasolicitați, chiar dacă postura ta este corectă. Zona lombară, de asemenea, poate fi suprasolicitată – în acest caz, există riscul să faci hernie de disc. Așadar, este un exercițiu greu, iar mișcările și greutatea trebuie controlate cu grijă, pentru ca tu să nu ajungi direct la urgențe.

  • Overhead Press – întinderi deasupra capului (cu greutăți)

Cei care-și doresc umeri de invidiat cu siguranță cunosc acest exercițiu. Având în vedere că lucrezi contra gravitației și ridici greutatea tocmai deasupra capului, această sarcină este suportată de umeri, șina spinării și mușchii spatelui. Așadar, riscurile sunt asemănătoare deadlift-ului românesc.

*Toate exercițiile care implică greutăți automat înseamnă să aplici greutățile și asupra încheieturilor – în acest caz, poți face tendinită, o afecțiune care poate fi tratată la Clinica MedSport.

  • Alergatul

Este un exercițiu care nu îl faci doar la sală. De exemplu, dacă faci sport de performanță, probabil te antrenezi pe un stadion, unde pământul e moale și perfect pentru alergat. În schimb, dacă ești la început de drum și nu cunoști riscurile alergatului neadecvat, riști să faci pinteni calcaneeni la călcâi, leziuni la nivelul genunchiului sau să apară dureri la nivelul gleznei. Hai să elaborăm puțin despre alergat, având în vedere că este unul dintre cele mai comune sporturi practicate, al căror participanți ajung deseori la cabinetele de ortopedie Bucuresti.

Despre alergat și cum să-l practici corect!

Alergatul este accesibil tuturor, iar de aceea, apar și mulți pacienți în rândul acestor sportivi. Există diverse motive pentru care pintenii calcaneeni sunt des întâlniți în rândul alergătorilor:

  • Încălțăminte neadecvată
  • Alergatul pe suprafețe tari precum asfaltul
  • Obezitatea
  • Săritul (deseori combinat cu alergatul)
  • Mult timp petrecut în picioare
  • Platfus (picior plat)

Totuși, nu este atât de riscant pe cât pare. Indiferent cine ești, atât timp cât începi încet, îți cumperi pantofi speciali pentru alergat, comozi și potriviți ca mărime, nu vei avea probleme. Începe încet și nu încerca să alergi până simți că nu mai poți – dacă ești începător și ai avut un stil de viață sedentar, pornește de la plimbări scurte, ca mai apoi să alternezi între mers și alergat, până ajungi la jogging constant.

Tu ce sport practici? Indiferent de preferințele tale, programează-te la MedSport dacă te-ai lovit în timpul antrenamentului!

Contact:

021 324 03 05

contact[@]medsport.ro

Sursă foto: medsport.ro

0 comentariu

Citeste in continuare